Arktika hunt

Arktika hundi teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Carnivora
Perekond
Canidae
Perekond
Canis
Teaduslik nimi
Canus Lupus Arcticus

Arktika hundi kaitse staatus:

Vähim mure

Arktika hundi asukoht:

Põhja-Ameerika

Arktika hundi faktid

Peamine saak
Hirv, põder, põder
Elupaik
Muru tasandikud ja tundrametsad
Kiskjad
Inimene
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
4
Elustiil
  • Pakend
Lemmik toit
Hirved
Tüüp
Imetaja
Loosung
Uskumatult mitmekülgne ja kohanemisvõimeline!

Arktika hundi füüsikalised omadused

Värv
  • Hall
  • Valge
Nahatüüp
Karusnahk
Tippkiirus
46 mph
Eluaeg
7 - 10 aastat
Kaal
25 kg - 40 kg (55 naela - 88 naela)
Pikkus
60–91 cm (24–36 tolli)

'Arktika hunt teeb kodu kohtades, kus temperatuur võib langeda kõvasti alla külma.'



Arktika hundid elavad Gröönimaal, Alaskal, Islandil ja Kanadas. Kuid need hundid elavad koobastes ja mitte tihedalt nagu muud tüüpi hundid. Nende lühikesed ninad ja väikesed kõrvad aitavad säilitada tundras kehasoojust. Arktika hundi läbitud territoorium võib ulatuda sadade miilideni.



Arktika hundi faktid

• Need hundid rändavad umbes kuue kaupa

• Nad elavad looduses umbes 7 aastat

• Neil on paks valge karv, mis on isoleeritud väga külmade temperatuuride eest

• Hundikutsikatel on sündinud sinised iirised, mis vananedes muutuvad kollaseks / kuldseks

Arktika hundi teaduslik nimi

Arktika hunt on selle imetaja üldnimi, ehkki seda nimetatakse mõnikord polaarseks või valgeks hundiks. Selle teaduslik nimi on Canis Lupus Arctos. See kuulub Canidae perekonda ja selle klass on imetajad. Selle teaduslik nimi Canis tähendab koera, luupus aga hunti. Sõna Arctos viitab polaarpiirkonnale. Arktika hundil pole alamliiki, kuid ta on halli hundi lähedane sugulane.



Arktika hundi välimus ja käitumine

Täiskasvanud arktiline hunt võib kaaluda 70–125 naela. 70-naelane hunt võrdub 4 täiskasvanud taksiga. Nende pikkus on 2-3 jalga ja nende saba võib olla kuni 5 jalga pikk. Mõelge keskmisele jõulupuule. Arktika hundi keha on umbes kolm neljandikku sama pikk kui see puu.

Selle hundi valgel või mõnikord hallikas karval on kaks kihti. Temperatuuri langedes tundras muutub pealmine kiht paksemaks. Hundi nahale lähim karusnaha kiht on veekindel. Veekindel karusnaha kiht aitab sellel hundil jääda kuivaks ja säilitada kehasoojust madalamal temperatuuril.

Lisaks isoleeritud kasukatele on Arktika huntidel paksude padjanditega käpad, mis võimaldavad neil kõndida külmunud pinnasel. Lisaks annavad need padjad haardumise libedal pinnal, millel nad kõnnivad ja millel joostakse. Arktika hundid jooksevad muskoksi või muud saaki jahil. Arktika hundi registreeritud kiireim kiirus on 46 miili tunnis.

Võite mõelda hundist kui üksikust loomast, kuid Arktika hundid rändavad umbes kuue kaupa. Need hundid elavad uskumatult külmas kliimas, nii et nad kohtuvad inimestega harva. Tavaliselt ei taha inimesed nendesse külmadesse kohtadesse reisida! Nad ei ole agressiivsed loomad, kui nad ei kaitse oma territooriumi hundi või muu looma eest.

Arktika hunt seisab rohus

Arktika hundi elupaik

Arktika hundid elavad Põhja-Kanadas, Gröönimaal, Alaskal ja Islandil. Nad elavad nendes Arktika piirkonnad Aastaringselt. Lisaks on nendes piirkondades pimedad perioodid, mis kestavad umbes 5 kuud. Niisiis, arktilised hundid on kohanenud nii pimedas kui ka külmas elus. Selle asemel, et elada maapinnal, elavad arktilised hundid koobastes või otsivad peavarju kivimite väljaheites. Nendes Arktika piirkondades on maa alati külmunud, mis muudab traditsiooniliste aukude kaevamise võimatuks.

Arktika hundidieet

Mida Arktika hundid söövad? Arktika hundid söövad arktilisi jäneseid, karibu , lemminguid ja muskoksiine. Arktika hunt on väiksem kui tema lähisugulane hall hunt. Nii et võite mõelda, kuidas saaks üks Arktika hunt jahti pidada ja tappa suuri imetajaid. Vastus on: nad ei jahi üksi. Hundikari töötab koos välja, et püüda kinni kariibu või muskoksi karja nõrk liige. Suure imetaja sööb hundikari umbes nädala jooksul. Arktika hunt suudab ühe toitumisperioodi jooksul süüa umbes 20 naela loomaliha. Mõelge 20 naelale lihale, mis kaalub sama palju kui kaks suurt gallonit värvi purki.



Arktika hundi kiskjad ja ohud

Jääkarud on ainsad arktiliste huntide loomkiskjad. Kui noor hundikutsikas eksleb koopast välja, võib selle tappa karu või mõni teine ​​hunt. Kui inimesed seiklevad Arktika huntide elukohta, kujutavad nad endast ohtu ka neile.

Arktika hunt võib ilma söömata ellu jääda 4 või 5 kuud. See suudab ellu jääda kehasse salvestatud rasvast. Kuid selles karmis kliimas ellujäämiseks peab see lõpuks toitu pakkuma. Kui hunt on nälja tõttu nõrgenenud seisundis, võivad teda rünnata teised hundid.

Arktika hundi ametlik kaitsestaatus on: Vähim mure . Kuna nad elavad nii karmis keskkonnas, ei ohusta ega ohusta neid jahimehed ning nende elupaik pole ohus.

Paljundamine, imikud ja eluiga

Arktika hundikarjas paaritub beeta-emasloomaga ainult karja alfa. Arktika hundid jäävad teatavasti ühe tüürimehe juurde. See aitab kontrollida hundikutsikate arvu, keda nimetatakse ka vitsadeks, nii et neile on piisavalt toitu. Tiinusperiood on 63 päeva ja ema sünnitab elusalt 2–3 hundikutsikat. Vastsündinud poegadel on tume karv ja sinised iirised, mis vananedes muutuvad kollaseks. Nad kaaluvad sündides umbes 3–4 naela, kuid hakkavad kiiresti juurde võtma. Arktika hundid sünnitavad hiljem mais ja mõnikord juuni alguses. See erineb hallidest huntidest. Hallhundid sünnitavad aprillikuus ja pesakonnas on tavaliselt 4–5 poega.

Nad sünnivad suletud silmade ja kõrvadega, kuid on võimelised nägema ja kuulma umbes 12–14 päeva jooksul. Kutsikad saavad natuke ringi roomata, eriti kui nad soovivad oma emalt põetada. Mõne nädala pärast hakkavad pojad näksima väikseid näritud toitu, mida ema neile tõi.

Arktika hundikutsikad viibivad koopas või koopas koos emaga umbes 6 nädalat. 6 nädala pärast liituvad nad pakiga ja on 8 kuu pärast täisealised. Üldiselt jäävad täiskasvanud pojad aastaid sama pakiga.

Arktiliste huntide isaste ja emaste keskmine eluiga on looduses umbes 7 aastat ja vangistuses 20 aastat. Arktika hundi varajase surma üks levinumaid põhjuseid on karmis kliimas saadaoleva toidu puudumine. Toitu võib olla piiratud kogus ja seda võtavad alfa-isased ja beeta-naised pakendis. Varase surma teine ​​põhjus on vigastused. Arktika hunt võib jahil vigastada ja vigastus võib nakatuda. Ehkki vanima arktilise hundi vanust pole registreeritud, on maailma vanim teadaolev hunt Maddie nimeline Kanada hunt. Ta on 19-aastane ja kasvas üles hundikaitsealal.

Rahvaarv

Arktika huntide populatsioon on umbes 200 000. Neid ei peeta ohustatud liikideks ja nad on ametlikult loetletud kui Vähim mure. Peamine põhjus, miks arktilised hundid ei ole ohustatud, on see, et nad elavad külmunud tundras, kus reisib väga vähe inimesi ja kus ellu võivad jääda väga vähesed muud loomad. Nende huntide üks suurimaid populatsioone on Põhja-Alaskal.

Vaata kõiki 57 loomad, mis algavad tähega A

Huvitavad Artiklid