Üks

Nahkhiirte teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Chiroptera
Perekond
Microchiroptera
Perekond
Emballonuridae
Teaduslik nimi
Chiroptera

Nahkhiirte kaitse staatus:

Vähim mure

Nahkhiire asukoht:

Aafrika
Aasia
Kesk-Ameerika
Euraasia
Euroopa
Põhja-Ameerika
Okeaania
Lõuna-Ameerika

Nahkhiire faktid

Peamine saak
Hiired, konnad, puuviljad
Eristav tunnus
Suured kõrvad tuvastavad saagikust kajamise abil ja neil on tugevad, painduvad tiivad
Elupaik
Metsamaa ja koopad
Kiskjad
Öökullid, kotkad, maod
Dieet
Kõigesööja
Keskmine pesakonna suurus
1
Elustiil
  • Pakend
Lemmik toit
Hiired
Tüüp
Imetaja
Loosung
Tuvastab saagi kaja abil!

Nahkhiire füüsikalised omadused

Värv
  • Pruun
  • Hall
  • Must
Nahatüüp
Karusnahk
Tippkiirus
25 mph
Eluaeg
10 - 30 aastat
Kaal
2g - 1000g (0,07oz - 35oz)
Pikkus
3 cm - 180 cm (1,2 tolli - 71 tolli)

'Nahkhiir sünnitab oma lapsed tagurpidi rippudes'



Ameerika Ühendriikides elab 47 nahkhiireliiki. Nahkhiired elavad mitut tüüpi keskkondades, välja arvatud äärmiselt külmades kohtades (polaarpiirkonnad) ja äärmiselt kuumades (kõrbetes). Nahkhiired on olulised tolmeldajad ja aitavad kontrollida putukate populatsiooni. Need loomad on sotsiaalsed ja elavad rühmades, mis võivad ulatuda sadadesse tuhandetesse! Ehkki vampiirnahkhiired on kõige tuntumad, on ainult kolm nahkhiireliiki, kes kasutavad toiduna teise looma verd.



5 Üks Faktid

• Mõni nahkhiir läbib igal aastal kuni 2400 miili, et talvitada sooja kliimaga kohas

• 70% kõigist nahkhiirtest toituvad mardikatest, koid , kärbsed , sääsed ja muud putukad

• Maailma suurimat nahkhiiretüüpi tuntakse Pteropusena

• On teada, et nahkhiired elavad üle 20 aasta

• Nahkhiir on imetaja, kes suudab lennata ilma kunagi libisemata

Üks Teaduslik nimi

Nahkhiir on selle tähelepanuväärse looma üldnimetus, samas kui Chiroptera on selle teaduslik nimi. Nahkhiir on klassifitseeritud imetajateks ja kuulub perekonda Microchiroptera.

Brasiilia vabasabalisel on alamliik nimega Mehhiko vabasaba nahkhiir, mis elab Ameerika Ühendriikide lõunaosas. Samuti on Virginia suurkõrvaga nahkhiir Townsendi suure kõrvaga nahkhiire alamliik.

Nahkhiire teaduslik nimi on võetud kreekakeelsetest sõnadestautod, mis tähendab kätt japterontähendus tiib. Seda seetõttu, et nahkhiire tiiva osad sarnanevad nelja õhukese membraaniga kaetud „sõrmega” käel.



Üks Välimus ja käitumine

Nahkhiirel on õhuke kiht pruuni, musta või halli karva. Neil on väikesed või suured kõrvad ja väikesed mustad silmad. Sõltuvalt liigist võib nahkhiir kaaluda nii vähe kui 0,07 untsi. Mõelge nahkhiirele, mis kaalub 0,07 untsi, kui see on kergem kui üks sent. Suurim nahkhiireliik võib kaaluda kuni 3,3 naela. 3,3 naela kaaluv nahkhiir on umbes sama raske kui pool keskmise suurusega tellistest.

Nahkhiire tiivad on selle kõige meeldejäävam omadus. Nahkhiire tiival on neli luud, mida võite mõelda nii sõrmedena kui ka pöidlana. Õhuke nahakiht, mida nimetatakse membraaniks, ühendab neid luid, luues nahkhiire painduva tiiva. Kui olete kunagi jälginud nahkhiire lendamist, teate, et see võib hetkega suunda muuta. Just need painduvad sõrmeluud tiibades annavad neile selle oskuse. Nahkhiire tiivad annavad sellele ka kiiruse. Kiireim nahkhiir suudab läbida 99 miili tunnis.

Kui rääkida tiibade siruulatusest, siis lendava rebasena tuntud suurima nahkhiireliigi tiibade siruulatus on viis jalga! Kui lendav rebane sirutab tiivad täies pikkuses, oleksid nad peaaegu pikad / pikad kui kodune külmkapp. Väikseima nahkhiireliigi, Kitti hognosed nahkhiire tiibade siruulatus on veidi alla kuue tolli. See on vähem kui pool joonlaua pikkusest, mida võite koolis kasutada.

Nahkhiired on sotsiaalsed loomad ja elavad rühmades, mida nimetatakse kolooniateks. (Ehkki neile meeldib teiste nahkhiirte läheduses olla, on nad häbelikud ja väldivad inimesi.) Mõnikord võib nahkhiirte koloonia olla sadu tuhandeid. Kooselu on see, kuidas nahkhiir end kiskjate eest kaitseb. Kui öökull tungib nahkhiirte kolooniasse, pääseb suurem osa nahkhiirtest põgenema. Suurim nahkhiirte koloonia asub Filipiinidel. Sealses Monforti nahkhiirte koloonias on 3 miljonit nahkhiirt ja neid loetakse. Ohutus numbrites!

Nahkhiir rippus tagurpidi

Üks Elupaik

Nahkhiired elavad edasi paljudel mandritel sealhulgas Aasia, Põhja-Ameerika, Lõuna-Ameerika, Aafrika, Euroopa ja Austraalia. Antarktikas ei ela aga ühtegi nahkhiirt, sest nad eelistavad sooja kliimat.

Nahkhiirekodule mõeldes võite ette kujutada koopa laes rippuvat nahkhiirte kolooniat. Nahkhiired elavad ka puudel, sildade all, urgudes ja isegi keemilistes nahkhiiremajades. Nad valivad ööbimiskoha, kus nad on kiskjate eest varjatud ja saavad päeval magada. Nahkhiired keeravad magades oma paindlikud tiivad enda ümber.

Mõned nahkhiired rändavad talvekuudeks soojematesse kohtadesse. Need lendavad imetajad magavad talveund umbes oktoobrist või novembrist, kuni kevad saabub märtsis. Nahkhiir, kes elab kohas, kus temperatuur ei lange alla 45 kraadi, ei pruugi soojemasse kliimasse rännata.

Üks Dieet

Mida nahkhiired söövad? Paljud nahkhiired söövad putukaid nagu sääsed, koid , prussakad ja mardikad . Väike pruun nahkhiir suudab ühe tunniga ära süüa 500 putukat. Nahkhiirte koloonia võib öö jooksul tarbida 500 000 naela putukaid. 500 000 naela putukaid võrdub kahe sinivaala kaaluga!

Nahkhiired kasutavad saagi leidmiseks kajamist. Kui nahkhiir lendab, laseb see välja kõrgeid piiksatusi ja klikke, mida inimesed ei kuule. Kui nahkhiire kriuksumise tekitatud helilained tabavad eset, kajab heli tagasi nahkhiirele. Mõelge kajalokatsioonist kui nahkhiire isiklikust radarisüsteemist.

Teistel nahkhiirtel on nektari dieet. Need nahkhiired joovad lilledelt nektarit täpselt nii, nagu seda teevad koolibrid. Mõned nahkhiired söövad puuvilju, imedes küpse viljatüki mahlu ja sülitades seemneid välja. Lisaks on nahkhiired, kes söövad kala . Nad lendavad üle vee, haarates küünistega kalu.

Tõenäoliselt olete vampiirikurikas tuttav. Neid nahkhiiri on kolme tüüpi, mis joovad verd imetajatelt, näiteks lehmadelt või lindudelt. Neid leidub Lõuna-Ameerikas ja Mehhikos. See on müüt, et vampiir nahkhiired imevad nendelt loomadelt verd. Selle asemel hammustavad nad a lehm , to lambad või lind magamise ajal ja lakub verd, kui see looma jalast või muust kehaosast välja imbub. See nahkhiir võtab sisse ainult umbes kaks teelusikatäit looma verd.



Üks Kiskjad ja ohud

Nahkhiirtel on mõned kiskjad, sealhulgas öökullid , pistrikud , kotkad , maod , kährikud ja kassid . Öökull võib istuda puu otsas koopa või silla lähedal, kus nahkhiir magab, ja haarata ta õhtul jahile lennates. Teise võimalusena võib kährik või madu korjata ema haardest kukkunud ja maapinnale maetud beebi.

Nahkhiired seisavad silmitsi elupaikade kaotuse ohuga, kuna inimesed koristavad puid kodude ja ettevõtete ehitamiseks. Kui talveunerežiimis on neid häiritud, võivad nad külmaga kokkupuutel nälgida või surra. Samuti võib maa ja saagi koristamisel eemaldada nahkhiirte toiduallika. Mõningaid nahkhiiri on ähvardatud kultuurides, kus neid kasutatakse toiduks või ravimiteks.

Nahkhiirte kaitsestaatus on: Vähim mure . Paljud nahkhiirte kaitserühmad pakuvad avalikkusele ettepanekuid selle kohta, kuidas nahkhiired saaksid edasi areneda ja kasvaksid. Mõned neist soovitustest hõlmavad pestitsiidide kasutamise vältimist aedades ja nahkhiirte maja ehitamist kohalike nahkhiirte kaitseks. Samuti, kui leiate nahkhiire talveunest, ärge häirige seda.

Üks Paljundamine, imikud ja eluiga

Kas teadsite, et nahkhiir oskab laulda? Isased nahkhiired laulavad ja teevad tiivad lahti, et paaritamise ajal emaseid nahkhiiri ligi meelitada. Kahjuks ei kuule inimesed nahkhiirte kõrget laulu. Isane nahkhiir märgistab paaritumise ajal oma territooriumi oma lõhnanäärmetest pärineva vedelikuga. Nahkhiired sülitavad selle aja jooksul, võimaldades neil paarilise leida. Emane nahkhiir võib olla rase 40 päeva või kuus kuud, olenevalt tema liigist. Enamikul on üks laps, üks kord aastas.

Nahkhiir sünnitab oma lapse või poeg samal ajal kui ta ripub tagurpidi. Pärast tema sündi peab ta oma kutsika tiibadega kinni püüdma! Kutsikas kaalub umbes ¼ ema kogukaalust. Seega, kui kutsika ema kaalub ühe naela, kaalub laps vaid ¼ naela. Selle suurusega poeg pole päris nii raske kui hamster. Kutsikas sünnib pimedana ja ilma karvadeta. See joob emalt piima kuni kuus kuud ja klammerdub tema lennates. Kuue kuu pärast õpetab ema poegi lendama ja toitu otsima. Kui kutsikas on need oskused ära õppinud, suudab ta ise ka ellu jääda.

Sõltuvalt liigist võib nahkhiir elada 5–30 aastat. Teadlased on täheldanud, et talveunestunud nahkhiirtel on kalduvus elada kauem kui talveuneta. Paljudes nahkhiireliikides elavad naised kauem kui isased. Rekordi vanim nahkhiir elas 41-aastaseks!

Valge nina sündroomina tuntud haigus on vastutav nii noorte kui ka vanemate nahkhiirte tapmise eest, kui nad talveunne jäävad. See haigus võtab magades nahkhiirte rasvavarust ära. See võib põhjustada nahkhiire ärkamise ja sööda otsimise koopast välja. Võimalik, et nõrgenenud nahkhiir nälgib, sest talvel on putukate varu vähe.

Üks Rahvaarv

Kogu maailmas on üle 1300 nahkhiireliigi. Suurim nahkhiireliikide kontsentratsioon elab ekvaatori lähedal. Nahkhiirte kaitsestaatus on: Vähim ohustatud ja populatsioon püsib üsna stabiilselt. Kuid nahkhiirte kaitsmiseks on alati tehtud jõupingutusi, sest enamikul on aastas vaid üks poeg.

Vaata kõiki 74 loomad, mis algavad tähega B

Huvitavad Artiklid