Lõuarihmaga pingviin

Chinstrapi pingviini teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Sphenisciformes
Perekond
Spheniscidae
Perekond
Pygoscelis
Teaduslik nimi
Pygoscelis Antarcticus

Chinstrapi pingviini kaitse staatus:

Vähim mure

Chinstrap Penguin Asukoht:

Antarktika
Ookean

Lõuapaela pingviini faktid

Peamine saak
Krill, kala, krevetid
Eristav tunnus
Valge nägu ja õhuke must joon, mis jookseb lõua all
Elupaik
Kaljused Antarktika saared
Kiskjad
Leopardhüljes, mõõkvaal, merelinnud
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
2
Elustiil
  • Koloonia
Lemmik toit
Krill
Tüüp
Lind
Loosung
Aretuspaare on 7 miljonit!

Lõuapaela pingviini füüsikalised omadused

Värv
  • Hall
  • Must
  • Valge
Nahatüüp
Suled
Eluaeg
15 - 20 aastat
Kaal
3–6 kg (6,6–13 naela)
Kõrgus
60–68 cm (24–27 tolli)

'Suurimas lõuapaela pingviinikoloonias on rohkem pingviine kui San Franciscos on inimesi!'




Lõugpingviin on kõigist pingviiniliikidest kõige arvukam. Tegelikult on ühes nende koloonias kaugel saarel üle miljoni pesitseva pingviinipaari!

Uskumatud lõuapaela pingviini faktid!

  • Atlandi ookeani lõunaosas asuvas Zavodovski saarel asuv lõuapaelaga pingviinikoloonia on nii suur (arvukalt hinnanguliselt 1,2 miljonit pesitsevat paari), etGuinnessi rekordite raamat kuulutas selle maailma suurimaks pingviinikolooniaks! ' Perspektiivselt on saarel rohkem pingviine kui San Franciscos inimesi! (Kui soovite näha, kuidas see uskumatu koloonia välja näeb, kerige lihtsalt alla meie rahvastikurühma!
  • Paljud lõuarihmaga pingviinid paarituvad kogu elu; leiti, et paarituspaarid said kokku 82 protsenti ajast.
  • Chinstrap-pingviinid on pingviinidest üks agressiivsemaid.

Chinstrapi pingviini teaduslik nimi ja klassifikatsioon

Chinstrapi pingviinil on teaduslik nimiPygoscelis antarcticus. Mõnikord viidatakse ka lõugpingviinideleP. Antarktika,mis oli liigi eelnev teaduslik nimetus. Tema perekonnanimi on Spheniscidae ja klass, kuhu ta kuulub, on Aves.



Perekond Pygoscelis koosneb kolmest erinevast pingviinist; koos on nad tuntud kui 'harjas sabaga' pingviinid. Lõuatõmbepingviini nimetatakse ka rõngaspingviiniks, habemega pingviiniks ja kiviraiduripingviiniks, mis on nimi selle valju lärmaka kõne tõttu.

Pingviini nime päritolu pole tegelikult teada: Võimalik, et see pärineb kõmri sõnast 'pliiats' pea jaoks ja 'gwyn', mis tähendab valget.


Lõuarihmaga pingviini välimus ja käitumine

Kiivri välimusega mustade peadega annavad mustad lõuapaela märgised sellele pingviinile nime. Muidu valge näoga on arved ja silmad musta värvi. Nende jalad on roosad ja tallad mustad. Noortel pingviinidel on halli värvi nägu, mis jõuab täiskasvanute märgistuseni 14 kuu pärast.

Nad pole pingviinidest kõige suuremad; lõuarihmaga pingviin on keskmise suurusega. Nende pikkus on 75 cm (29 tolli) ja nende keskmine kaal on 5,5 kg (12 naela).

Sellel pingviinil on oma pesitsuskoloonias väga häälekas hääl. Chinstrapi pingviinihelid on väga lärmakad; pingviin teeb 'ah, kauk, kauk, kauk', kui ta tõstab lesta ja õõtsutab pead küljelt küljele.

Oma pesitsuspiirkonnas on lõuarihmaga pingviinid väga elavad. Nad võitlevad sageli ja teatavasti lehvitavad pea ja lestadega, helistavad, kummardavad, viipavad ja kiivad oma mantlit. Territoriaalse vaidluse korral võivad nad jõllitada, näidata ja süüdistada.

Lõuarihmaga pingviin on väga sotsiaalne ja seda võib leida kolooniates Adélie pingviini, kormoranide või muude sarnaste pingviinidega. Nende pesad on lihtsad ja kivistes lohkudes. Teiste liikide ja üksteise eest kaitsmisel on nad harjas sabaga pingviinidest kõige agressiivsemad.

Pingviinide rühma nimetatakse kolooniaks. Sama rühma teiste nimede hulka kuuluvad Waddle või rookery. Ujuvate ookeani pingviinide rühma nimetatakse parveks.

Chinstrapi pingviini elupaik

Mõnikord ööbivad nad jääl koos teiste pingviinitõugudega, näiteks Adélie pingviiniga. Pingviinidest kõige agressiivsemaks peetavateks veedavad nad suure osa oma elust merel, kus nad võivad toituda väikestest kaladest ja krillidest.

Nad elavad Antarktikas ja Šotia meres, Lõuna-Orkneys, Lõuna-Shetlandi saartel ja Lõuna-Sandwichi saartel, kus leidus nende kolooniatest suurim. Nad asuvad Lõuna-Ookeani rannarannikul ning asuvad sageli kivistes või liivastes elupaikades. Uus-Meremaalt, Balleni saartel Rossi sõltuvuse piirkonnas, elab paarsada lindu.

Aprilli algusega, mis on lõunapoolkeral sügis, järgib lõuapaelaga pingviin krilli koolkondi, kui nad rändavad põhja poole soojematesse ja vähem jääga vetesse.



Chinstrapi pingviinidieet

Lõuarihmaga pingviin naudib sukeldumist. See võib püüda mõnda kala, kalmaari ja krevette, kuid valdav osa tema toidust pärineb krilli söömisest. Hinnanguliselt 379 miljonit tonni biomassiga Lõuna-Ookeanis on krilli rohkesti vetes, kus on lõugpingviinide kolooniad.

Kui keskmine õhutemperatuur tõuseb dramaatiliselt (koguni 5–6 kraadi Celsiuse järgi), siis pingviinid jahivad krilli, on oletatud, et krillipopulatsioonide tõus ja langus on pingviinide populatsioonide kõikumiste ajendiks.

Chinstrap Pingviini kiskjad ja ohud

Täiskasvanud lõugpingviini peamised kiskjad on leopardhülged ja mõõkvaalad. Leopardhüljeste uuringud on näidanud, et nad saavad pesitsusajal süüa 1,4–5% pingviinide kolooniast. Leopardhülged toetuvad lõuapingviinide jahtimisel vargsi. Nad ootavad mööda jääkihtide servi, kuhu on kogunenud pingviinid, ja püüavad vette sisenedes pingviine. Kui lõugpingviinid on sattunud avaveele, seisavad nad silmitsi vähemate ohtudega.

Teiste kiskjate hulka kuuluvad merilõvid ja haid. Munad ja tibud on ohus skuudele, röövloomadele. Suurim oht ​​leopardhüljestele - nagu ka teistele pingviiniliikidele - on kliimamuutused, mis on mõjutanud krilli arvukust.

Lõuarihmaga pingviinide paljunemine, imikud ja eluiga

Abikaasat otsides kolooniasse naasnud, peksab isane oma ripsmetega rinda, samal ajal pead tõstes kriuksuva hääle tekitamiseks. Teised isased kajavad sageli sama ainulaadset lõuatõmbe pingviini kõla, kui keegi on kriuksuma hakanud. Kui lõuapaelaga pingviin on paarilise leidnud, naaseb ta igal aastal sama juurde; paarituspaarid taasühinevad, moodustades erilise sideme.

Pesitsusaeg on november / detsember kuni märts. Lõuarihmaga pingviin muneb kaks muna; aeg on tavaliselt hilisem kui teistel läheduses asuvatel pingviiniliikidel. Munad kooruvad nii ema kui isa, kes teevad vahetusi 5–10 päeva. Umbes 37 päeva pärast munad kooruvad. Tibupoeg viibib vanemate juures umbes kuu aega. Siis liigutakse edasi koos noorte tibude rühmaga.

Pingviinipoega nimetatakse tibuks. Neid võib nimetada ka pesapoegadeks. Pingviinipoegade rühma nimetatakse sõimeks, kus tibud kallistavad end kokku nii sooja pärast kui ka kiskjate vastu. See võimaldab vanematel minna toitu otsima, et neid tagasi tuua. Umbes kahe kuu pärast asenduvad kohevad udusulged veekindlate sulgedega ja tibu on nüüd valmis oma esimese merereisi tegema, et ise jahti pidada.

Lõuarihmaga pingviin elab umbes 20 aastat vanaks. Teatatud Põhja-Ameerika vanim elusolev lõugpingviin oli 2015. aastal 32-aastane ja elas Texases Moody Gardensis.

Chinstrap pingviinide populatsioon

2018. aasta augustis hindas IUCN, et lõugpingviinide populatsioon on 8 miljonit inimest. Nad on kõigist pingviiniliikidest kõige arvukamad ja loetletud kui „kõige vähem murettekitavad”, ehkki nende populatsioon üldiselt väheneb.

Neid leidub Circumpolaaril, Antarktika ja Antarktika saartel ning Antarktika poolsaarel. Aretamisel ei viibi nad jääl, vaid jäävad kivisele rannikule. Kõige suurema rahvaarvuga lõugpingviinide koloonia asub Zavodovski saarel, mis on saar Lõuna-Sandwichi saartel.

Kuigi see saar on vaid 5 miili (5 km) pikk ja 3 miili lai, toetab see enam kui miljonit aretuspaari lõõtsapingviini!

Antarktika taga on lõuarihmaga pingviine nähtud ka järgmistes piirkondades:

  • Argentina
  • Bouveti saar

  • Tšiili
  • Falklandi saared
  • Prantsuse lõunapiirkonnad
  • Lõuna-Georgia

  • Lõuna-Sandwichi saared
  • Saared Uus-Meremaa lähedal

Lõuapaela pingviini faktid

Nende suurimat kolooniat on nimetatud 'kõige lõhnavamaks kohaks Maa peal!'

Kui väikesel saarel, mis on vaid 5 miili lai, on enam kui miljon pesitsevat pingviinipaari, võite ette kujutada, et Zavodovski saar onilushaisev koht. Kuid lisaks pingviinide väljaheidetele tekitab saarel tegutseva vulkaani väävelõhk ka kahjulikke lõhnu. Tervitasid Ühendkuningriigi omadTelegraafkui 'maailma kõige lõhnavam koht', on saare omadustel nimed nagu Stench Point, Pungent Point ja Noxious Bluff.

Nende suurimat kolooniat ähvardab ka vulkaan

Suurima lõuatrengipingviinide kolooniaga saarel asuv kihtvulkaan on saanud nimeks Mount Curry ja see hakkas purskama 2016. aasta märtsis. Purse kattis suure osa saarest tuhas, kuid tuli ka ajal, mil lõuapingviinid olid hakanud oma aretust jätma põhjust sügisel merel toitu otsida, mis mõju piiras

EsiletõstetudMaa II planeet

DokumentaalsariMaa II planeetfilmis Zavodovskil lõuapaela pingviinid. Kaugele saarele jõudmiseks kulus rohkem kui aasta planeerimist ja dokumentaalsel meeskonnal tuli selle kaugema keskkonna jäädvustamiseks ületada mõned kõige karmimad mered maailmas.

Kuva kõik 59 loomad, mis algavad tähega C

Huvitavad Artiklid