Dhole

Dhole teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Carnivora
Perekond
Canidae
Perekond
Cuon
Teaduslik nimi
Cuon alpinus

Dhole'i ​​kaitse staatus:

Ohustatud

Dhole'i ​​asukoht:

Aasia

Dhole'i ​​faktid

Peamine saak
Hirved, närilised, linnud
Eristav tunnus
Paks saba ja eristuvad kõned
Elupaik
Kuiv mets ja paks džungel
Kiskjad
Tiigrid, leopardid, inimesed
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
8
Elustiil
  • Pakend
Lemmik toit
Hirved
Tüüp
Imetaja
Loosung
Ainult 2000 on loodusesse jäänud!

Dhole'i ​​füüsikalised omadused

Värv
  • Pruun
  • Hall
  • Net
  • Must
  • Valge
  • Kuld
  • Niisiis
Nahatüüp
Karusnahk
Tippkiirus
45 miili tunnis
Eluaeg
10 - 13 aastat
Kaal
12 kg - 20 kg (26 naela - 44 naela)
Pikkus
75 cm - 110 cm (29 tollist - 43 tolli)

'Dhole on kirjeldatud segu halli hundi ja punase rebase vahel'



Kunagi laiaulatuslikud metsikud koeraliigid, mis hõlmasid peaaegu poolt maakera, on dhole nüüd ohustatud liigid, mille populatsioon on hinnanguliselt alla 2500 täiskasvanu. Dholes elavad tihedas džunglis, steppides, mägedes, võsametsas ja männimetsas. Nende värvus võib varieeruda söehallist kuni punase või pruunini koos kollaste, valgete või muul viisil heledate esiletõstmistega. Hoolimata sellest, et nad on koerte perekonna liikmed, ei haugu ega ulgu, kuid neil on ainulaadne karjumine, lobisemine, klähvimine ja viled, mida nad kasutavad suhtlemiseks ja jahipidamiseks.



Uskumatud Dhole'i ​​faktid!

  • Kuigi dhole on oma kasvult lähemal a Saksa lambakoer , meenutab see täpsemini a rebane välimuselt.
  • Need metsikud koerad olid kunagi levinud kogu Aasias, Põhja-Ameerikas ja Euroopas, kuid 12 000–18 000 aastat tagasi viidi nad praegusesse elupaika, mis on koondunud Aasia osadesse.
  • Täiskasvanud inimene võib ühe sekundi jooksul ühe kilogrammi liha ära süüa ja hiljem võib ta selle uuesti pakkida, et teisi pakendi liikmeid söödaks.
  • Dhole-pakid on tapetud tiigrid ja leopardid ja nad on teadaolevalt isegi rünnanud Aasia mustad karud .
  • Dholes võivad sõita kiirusega kuni 45mph.

Dhole teaduslik nimi

Dhole, tuntud ka kui Aasia punane koer, India metskoer või mägihunt, on teaduslik nimi Cuon Alpinus. Dhole kuulub Canidae sugukonda ja klassi Mammalia.

Kuigi see on perekonna Canis loomade lähisugulane, on sellel mitmeid erinevaid erinevusi. Dhole kolju on nõgus, sellel puudub kolmas alumine molaar ja ülemistel molaaridel on ainult üks ots.



Dhole välimus ja käitumine

Koer on umbes 30 kuni 40 tolli pikk, lisaks 11 kuni 19 tolline saba ja see võib kaaluda vahemikus 30 kuni 46 naela. Sõltuvalt piirkonnast võivad nende värvused varieeruda kollakas toon kuni tumedam punakaspruun värv. Neil on heledam värv rindkeres, kõhus ja käppades.

Keskmine dhole koos sabaga on umbes sama pikk kui Tähesõdade kuulsusega R2D2 on pikk. Isased kaaluvad tavaliselt rohkem kui naised ja on suuremad. Kuigi nad on rebase sarnaselt välimusega, sarnanevad dholes rohkem keskmise ja suure koeraga.

Dholes on väga sotsiaalsed loomad ja nad peavad sageli jahti 5–12 kaupa. Need klannid võivad kasvada kuni 30 või 40 liikmeks. Need metsikud koerad on kiskjad ja nad tavaliselt jahivad hirved või lambad . Siiski on registreeritud juhtumeid, kus dholes ründavad nii suuri loomi kui a tiiger või karu .



Dholes on ka väga häälekad loomad. Koerapere liikmena virisevad ja urisevad sarnaselt teie pere lemmikloomaga. Nendele loomadele on ainulaadne rida müristamisi ja kisa, mida ei ole kusagil teiste koerte hulgas. Teadaolevalt suhtlevad nad jahi ajal ka vilistamise ja lobisemise kaudu.

Erinevalt teistest kaniidiliikidest ilmnevad dholes võitluskäitumises väga harva. Pakist domineeriva mees-naise paari välja valimine võib olla isegi keeruline. Nad töötavad ühikuna karja poegade kasvatamiseks ja täiskasvanud noored loomad võivad küpsuse saabudes vabalt teiste pakkidega liituda.

Dhole elupaik

Dholes on laiaulatuslikud ja neid leidub kogu Ida- ja Kagu-Aasias. Kord võis neid metsikuid koeri leida kogu Põhja-Ameerikas, Aasias ja Euroopas. Umbes 12 000–18 000 aastat tagasi vähendati neid konkreetseteks piirkondadeks Aasia mandril. Dholeid võib nüüd näha nii põhja pool kui Siberis, lõunas kuni mõnede Malaisia ​​saarteni ja läänes kuni India poolsaareni. Tänu tohutule alale, kus neid leidub, jäävad nad ellu sama erinevates elupaikades nagu

  • Tihe mets
  • Nühkima metsa
  • Tasandikud
  • Mäed
  • Džunglid

Dholes, nagu teised koerad, hõlmavad suurt ala. Nende keskmine territoorium võib olla 34 ruut miili. See on suurem kui kogu Manhattani piirkond! Sellisena on nad ülikiired jooksjad, ujujad ja hüppajad.

Dhole-tihedused asuvad tavaliselt maa all ja võivad olla paljude tunnelitega lihtsad või väga keerulised. Dholes on üle võtnud isegi šaakalimäed. Kogu pakk elab ühes pesas ja võib kasutada mitut sissepääsu.

Dhole dieet

Nagu varem mainitud, on Dholes lihasööjad. Peamiselt jahivad nad sõralisi imetajaid pakkidena; oma suure elupaiga tõttu on nad aga väga kohanemisvõimelised ja jahivad kõike, mis selles konkreetses piirkonnas saadaval on.

Nende vajadus piisava toidu järele on tegelikult nii suure elupaiga põhjuseks. Dhole-jahiseltskonnad võtavad oma saagi maha, neelavad selle suured osad tervelt alla ja transpordivad seejärel ülejäänud pakki tagasi. Dholes sööb üle nelja kilogrammi isegi üle ühe kilogrammi liha; see on sama raske kui kolmveerand inimese ajust!

Väiksemates pakkides ja üksi söövad nad proportsionaalselt väiksemat saaki, mis koosneb küülikud , sisalikud , hiired , jne.

Dhole kiskjad ja ohud

Dhole ei ole spetsiaalselt ühegi teise kiskja saak. Tiigrid , leopardid ja teised kiskjad, kes jagavad elupaika dhole'iga, on nad tapnud, kuid see on ka vastupidine. Nende kõrgema röövloomade konfliktide peamine allikas on toidunappus.

Dhole peamised ohud ei tulene teistest loomadest. Dholes kannatab elupaikade kadumise tõttu eelkõige metsade hävitamise tõttu põllumajanduslikel, elamutel ja kaubanduslikel eesmärkidel. See elupaikade kadu viib saadaolevate saakloomade vähenemiseni ja see suurendab hilisemat konkurentsiohtu piirkonna kõrgetasemeliste kiskjate poolt.

Selle elupaiga kadumisega on seotud ka selles piirkonnas inimeste poolt aetud tagakiusamine. Kui nad ei leia tavapärasest saagiallikast piisavat toitu, kohanevad nad ja jahivad aeg-ajalt kodustatud loomi. Sellest tulenev kättemaks põllumajandustootjate käest on dhole elanikkonnale tervikuna laastav.

Haigus on osutunud ka neile suureks ohuks. Nende kokkupuude patogeenidega on nende läheduse ja seotuse tõttu drastiliselt suurenenud. kodustatud koerad samuti nende kisklus teiste koduloomade suhtes.

Dhole'i ​​paljunemine, imikud ja eluiga

Dhole-pakk sisaldab tavaliselt rohkem kui ühte pesitsevat emast. Looduses on täheldatud nende paaritumist oktoobrist jaanuarini, kuid vangistuses võib see varieeruda. Dhole beebi nimetatakse kutsikaks. Nad sünnivad suurtes pesakondades, mis koosnevad tavaliselt 5–10 poegadest, kuid mõnikord koguni 12–16.

Rasedusperiood on umbes 60 päeva ja ema imeb imikuid sarnase pikkusega perioodiks. Selle aja jooksul jagavad kõik rasedad naised pesa ja pojad suhtlevad vabalt. Samal ajal kui nende emad neid rohivad, aitab kogu pakk kutsikaid toita, toites toitu uuesti üles.

Pojad kasvavad palju kiiremini kui hunt või koerakutsikad. Nende kasv on kiirusega sarnasem a koiott . Kuus kuud on pojad jahipidamisega kaasas ja kaheksa kuu vanuselt võtavad nad jahis aktiivsed rollid.

Pärast küpsemist võivad dhooled kollist lahkuda ja ühineda teisega, ilma et see tekitaks väljakutseid või võitleks teiste looduslike koeraliikide puhul. Tavaliselt lahkuvad umbes kolmeaastaselt emased pakist, et ühineda teisega. Looduses on nende loomade keskmine eluiga umbes 10 aastat. Vangistuses olevad dholes elavad keskmiselt 15–16 aastat.

Dhole'i ​​rahvastik

Dholi tegelikku populatsiooni suurust on väga raske hinnata. Nende kalduvus asustada hõredalt asustatud või ebasoodsas maastikus asuvaid paiku muudab peaaegu võimatuks nende elanikkonna kindla näitaja saamise. Lisaks on dholes uuritud piirkondades lühikese aja jooksul sageli kogenud metsikut populatsiooni kõikumisi.

Parim hinnang on kogu populatsioon 4500–10 000 looma ja küpsed täiskasvanud isikud moodustavad vaid 2200 looma. Sel põhjusel on need metsikud koerad loetletud kui ohustatud ja eeldatakse, et elanikkond on jätkuvalt languses.

Dhole loomaaias

Põhja-Ameerikas on ainult kolm kohta, kust leiate neid metsikuid koeri. The Minnesota loomaaed , San Diego loomaaed ja Metsikud mida haldab Columbuse loomaaed, on kõigil vangistuses olevad augud. Nimelt on The Wildsi töötajad hiljuti käsitsi kasvatanud pesakonda poegi, kui nende ema suri vahetult pärast nende sünnitamist.

Vaata kõiki 26 loomad, mis algavad tähega D

Huvitavad Artiklid