Elephant Shrew

Elephant Shrew teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Macroscelidea
Perekond
Macroscelididae
Perekond
Elevant
Teaduslik nimi
Elevant

Elephant Shrewi kaitse staatus:

Vähim mure

Elephant Shrew Asukoht:

Aafrika

Elephant Shrew Faktid

Peamine saak
Putukad, ussid, ämblikud
Eristav tunnus
Pikk nina ja pikad tagumised jalad
Elupaik
Mets, metsamaa ja rohumaa
Kiskjad
Madud, sisalikud, röövlinnud
Dieet
Kõigesööja
Keskmine pesakonna suurus
2
Elustiil
  • Üksildane
Lemmik toit
Putukad
Tüüp
Imetaja
Loosung
Leitud eranditult Aafrika mandril!

Elephant Shrewi füüsikalised omadused

Värv
  • Pruun
  • Hall
  • Must
  • Valge
  • Niisiis
Nahatüüp
Karusnahk
Tippkiirus
8 mph
Eluaeg
2 - 5 aastat
Kaal
50g - 500g (2oz - 18oz)
Pikkus
10–30 cm (4–12 tolli)

Neid vaadates ei oskaks seda kunagi arvata, kuid elevantide näitsikud on elevantidega tihedamalt seotud kui heinamaad.



Elevandipulgad on väikesed karvased imetajad, kes sarnanevad hiiglaslikele hiired või liivahiired . Vaatamata oma nimele pole nad tegelikult kavalad ja vaatamata oma välimusele pole nad ka närilised. Kõige tihedamalt on seotud elevandipulgad mutid ja tenrecs.



Elephant Shrew Faktid

  • Elevantnokad võivad hüpata kolm jalga õhku, andes neile hüüdnime „hüppevars”.
  • Teadupärast arenevad nad Namiibi kõrbes, mis on üks maailma kuivemaid kohti.
  • Elevantnokaid leidub vaid Aafrikas.
  • Emased elevanditõuked menstruatsioonivad sarnaselt inimese emasloomadele.
  • Elevantputukad võivad elada kuni neli aastat ja on paljunemisvalmis kuue nädala vanuselt.

Elephant Shrew teaduslik nimi

Neid vutimehi on umbes 20 erinevat liiki, kuid nad kõik kuuluvad perekondaMacroscelididae. Nimi on tuletatud kreekakeelsetest sõnadest 'makro', mis tähendab 'pikad' ja 'skelidos', mis tähendab 'jalad'. Kõigil elevandihoopidel on keha väiksuse suhtes väga pikad ja võimsad jalad, nii et see on sobiv nimi.

Elevantnokad võivad kuuluda järgmistesse perekondadesse:

  • Elevant, mis tähendab 'elevandilaadset'
  • Makrostiilid, mis tähendab 'pikad jalad'
  • Petrodromus, mis tähendab 'kivijooksja', kreekakeelsetest sõnadest 'petra', mis tähendab 'kivi' ja 'dromad', mis tähendab 'joosta'
  • Petrosaltator, mis tähendab 'kaljukütus' kreeka sõnast 'petra' ja ladinakeelsest sõnast 'saltare', mis tähendab 'hüppama või hüppama'
  • Rhynchocyon, mis tähendab 'koera koon', kreekakeelsetest sõnadest 'rhyncho', mis tähendab 'koon' ja 'cyon', mis tähendab 'koer'

Teised seda tüüpi loomade mitteteaduslikud nimetused on „hüpped” ja „sengi”. Nad on tuntud kui elevant, kes viskab oma pika koonu tõttu kõige sagedamini silma.



Elevantide välimus ja käitumine

Need vitsad on üsna väikesed ja kasvavad tavaliselt ainult nelja kuni kaksteist tolli pikkuseks, arvestamata nende saba. Elevantvitsasaba võib kasvada kuni üheksa tolli pikkuseks. Selle tõugu suurim liik võib kaaluda kuni poolteist naela, kuid enamik liike kaalub vähem kui nael. Selle vaatenurgast lähtudes tähendab see, et keskmine elevandipuder kaalub umbes sama palju kui suur purgitäis suppi.

Üldiselt on neil koertel lühike, jäik ja läikiv karv, mis sarnaneb närilistele hiired ja nende värvus sõltub sageli liigist. Nad võivad sportida mustast, hallist, pruunist, valgest, tanist või kuldsest karusnahast ning teatud liikidel on mitut värvi ruuduline mantel.

Neil on ketendavad sabad, võimsad tagajalad, pikad jalad ja pikad, õhukesed koonud, mis on piisavalt sarnased elevandi oma pagasiruumi, et anda neile nende kõnekeelne nimi. Nende pikad, painduvad koonud koos suurte silmade ja kõrvadega võimaldavad neil jahti pidada putukad ja põgeneda kiskjate eest.

Nende pikad tagumised jalad võimaldavad neil sarnaselt jalgadega õhus hüpata kuni kolm jalga küülikud , ja siit pärineb hüüdnimi “hüpped”.

Need vutimehed on äärmiselt aktiivsed ja neid peetakse ööpäevaringseks, mis tähendab, et nad magavad öösel ja on päeval ärkvel.

elevandivarb (Macroscelididae) must ja pruun elevandivarb

Elevantide elupaik

Need vutimehed kuuluvad spetsiaalsesse imetajate rühma, mida nimetatakseAfrotheria, mis tähendab, et need on Aafrika päritolu. Neid võib näha loomaaedades, kuid nad elavad ainult Aafrika metsikus looduses.

Eelkõige võib neid leida mandri kivikõrbetes, savannides ja kuivades steppides. Tegelikult õitsevad nad teatavasti Namiibi kõrbes, mis on kuulus selle poolest, et on üks maailma kuivemaid kohti. Neid võib leida ka Ida-Aafrika troopilistest metsadest.

Elevantide dieet

Need loomad on peamiselt putuktoidulised, kuid nad võivad süüa ka lehti, puuvilju ja seemneid. Nende valitud dieediks on sipelgad, termiidid, ussid, ämblikud, sajajalgsed ja tuhatjalgsed.

Putukate lähedale meelitamiseks kasutavad nad oma käpaga sarnaseid nina koos käppadega väikeste radade eemaldamiseks maapinnal. Neil on erakordsed nägemis-, kuulmis- ja haistmismeeled ning see aitab neil nii toitu otsida kui kiskjatest põgeneda.

Nendel vitsadel on pikad ja kõhnad keeled nagu sipelgateater ja see aitab neil putukaid kergemini küttida ja süüa.



Elevantide kiskjad ja ohud

Kuna nad on nii väikesed, seisavad nad silmitsi paljude kiskjatega, sealhulgas maod , sisalikud ja mitmesuguseid röövlinde. Ehkki on tõsi ka see, et kõik lihasööjad või kõigesööjad loomaliigid ohverdavad väikest elevanti, on tõsi, et neid on raske tabada.

Need vitsad on oma elupaikadega hästi kohanenud. Nad pole mitte ainult meisterlikult varjatud oma värvidega, vaid on ka väga kiired ja väledad. Enamik elevandihoope suudab joosta kuni 18 miili tunnis ja hüpata kolm jalga õhku.

Röövloomadele on suurim oht ​​kiskjale elupaikade kadumisest. Metsade hävitamine ning põllumajanduse ja metsaraiega kaasnev elupaikade killustatus on mõlgutanud elevantide populatsiooni hävitavalt.

Nad on loetletud kui 'mitte välja surnud', kuid nende omad kaitsestaatus peetakse üldiselt ohustatud . Nende ohvrite kaks liiki, mida peetakse kõige ohustatumaks, on halli näoga sengi, mis avastati alles 2005. aastal, ja kuldkõrvaga elevanditõug, mis on ametlikult loetletud ohustatud.

Elephant Shrew paljundamine, imikud ja eluiga

Nendel loomadel on suhteliselt lühike eluiga, mistõttu nad saavad suguküpseks juba varajases eas. Enamik elevandikoeri elab looduses vaid kaks aastat ja vangistuses kuni neli aastat.

Nende näitsikute üks ebatavaline omadus on see, et emastel on menstruaaltsüklid, mis on väga sarnased inimlik emased. Enamik imetajaid on seksuaalselt elujõulised ainult teatud aastaaegadel, nii et sagedased menstruatsioonid tähendavad, et nad suudavad aastas sündida mitu pesakonda. Teine haruldane omadus on see, et elevant viskab paarilist kogu eluks ja need paarid kaitsevad oma territooriumi ägedalt.

Tiinus jääb vahemikku 45–60 päeva ja tüüpiline tervislik pesakond sisaldab kuni kolme last. On tavaline, et emaslindudel sünnivad korraga ainult üks või kaks last.

Imikud võõrutatakse ema juurest nädala jooksul pärast sündi ja nad on valmis oma ümbrust uurima ja pesaks 15. päevaks rändama. Umbes 45 päeva pärast muutuvad noored elevandipulgad seksuaalselt aktiivseks ja loovad oma pesad kaugele nende vanematelt.

Vaata kõiki 22 loomad, mis algavad tähega E

Huvitavad Artiklid