Emu

Emu teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Casuariiformes
Perekond
Casuariidae
Perekond
Dromaius
Teaduslik nimi
Dromaius novaehollandiae

Emu kaitse staatus:

Vähim mure

Emu asukoht:

Okeaania

Emu faktid

Peamine saak
Puuvili, seemned, putukad, lilled
Eristav tunnus
Tohutu keha suurus ja suured silmad
Elupaik
Avatud rohumaad, mille põõsad on vee lähedal
Kiskjad
Inimesed, metsikud koerad, röövlinnud
Dieet
Kõigesööja
Elustiil
  • Parv
Lemmik toit
Puu
Tüüp
Lind
Keskmine siduri suurus
üksteist
Loosung
Austraalia suurim lind!

Emu füüsikalised omadused

Värv
  • Pruun
  • Hall
  • Must
Nahatüüp
Suled
Tippkiirus
25 mph
Eluaeg
12 - 20 aastat
Kaal
18kg - 60kg (40 naela - 132 naela)
Kõrgus
1,5–1,9 m (4,9–6,2 jalga)

'Emul on jooksusamm 9 jalga'



Emud teevad oma kodu Austraalia mandril. Nad võivad kasvada nii kõrgeks kui 6,2 jalga. Välimuselt on see lind jaanalinnuga sarnane. Emud on kõigesööjad, kes söövad seemneid, puuvilju, putukaid ja väikseid loomi. Nende eluiga on looduses 5–10 aastat.



5 uskumatut emu fakti!

  • Emul on eristuv kõne, mida saab kuulda miili kaugusel
  • Emu peamised kiskjad on dingod, kotkad ja kullid
  • Emul on iga silma kohal selge membraan, et kaitsta seda õhus oleva tolmu eest
  • Emud on kogu aeg liikvel ja otsivad toitu ja vett
  • Emudel on tiivad, kuid nad ei lenda

Emu teaduslik nimi

The teaduslik nimi emu jaoks on Dromaius novaehollandiae. Sõna Dromaius on kreeka keeles jooksja ja sõna novaehollandiae tähendab New Hollanderit. New Hollander viitab selle linnu esialgsele klassifikatsioonile New Holland Cassowary'le.

See kuulub Dromaiidae perekonda ja kuulub Avesi klassi. Emu on 4 alamliiki. Igaühe teaduslik nimi on:



• D. novaehollandiae novaehollandiae
• D. novaehollandiae woodwardi
• D. novaehollandiae rothschildi
• D. Grebe diemenensis

Emu välimus ja käitumine

Emudel on tumepruunid suled, mis muutuvad vananedes heledamaks pruuniks. Neil on kaelal ja peas sinakas nahk. Emu kõrgus on 4,9–6,2 jalga. Nende kaal on vahemikus 66 kuni 121 naela. Näitena võib öelda, et 6 jalga pikkune emu on võrdne 5 bowlingunõela virnaga. 120-naelane emu kaalub kaks kolmandikku sama palju kui täiskasvanud känguru.

Emudel on 2 pikka jalga, mõlemal jalal 3 varvast. Need linnud ei ole võimelised lendama, nii et nad kasutavad oma pikki jalgu kiskjate eest põgenemiseks. Samuti on neil joostes üsna pikk samm. Emu üks samm võib olla 9 jalga pikk. Mõelge vaid sellele, et 9 jalga võrdub poole täiskasvanud kaelkirjaku kõrgusest.



Lisaks jalgade jooksmiseks kasutamisele kasutavad emud neid kiskjate pihta. Nende võimas löök koos varvaste teravate naeltega võib kiskjatele vigastada, andes sellele linnule põgenemisaega. Emu kiire löök võib tappa isegi dingo.

See lind teeb palju helisid. See suhtleb teiste emudega nurise, haukumise, tuksuvate ja trummeldavate helide kaudu. Tegelikult tuleneb nimi emu helist, mida see teeb. E-moo! Mõnikord teevad nad helisid, et hoiatada teisi emusid läheneva kiskja piirkonnas. Samuti annavad emud palju helisid, et manitseda teisi emusid oma pesast ja munadest eemale hoidma. Nende kõnesid saab kuulda kuni miili kaugusel. Ühesõnaga, need pole kindlasti vaiksed linnud!

Emud on üksikud linnud, kuid nad võivad moodustada gruppe, kui reisida teise piirkonda suurema toiduvaru leidmiseks. Rühm emusid on tuntud kui mob. Emuumik koosneb umbes 20 linnust.

Nad ei ole agressiivsed linnud, kui nad ei tunne end mõne teise looma või inimese ohustatuna. Nad on pesitsusajal üksteise suhtes väga agressiivsed.

Emu otsib toitu mõnest liivast
Emu otsib toitu mõnest liivast

Emu vs jaanalind

Emu ja jaanalind on välimuselt sarnased ja mõlemad on lennuvõimetud linnud. Kuid nende vahel on mõned erinevad erinevused.

Nende kahe linnu vahel on suur erinevus. Emud on maakera suuruselt teine ​​lind ja jaanalind on suurim. Samuti on emu juhtimisel samm 9 jalga, jaanalinnul 16 jalga!

Jaanalinnud võivad joosta kiiremini kui emud. Jaanalinnu tippkiirus on 43 mph. Emu tippkiirus on 31 mph.

Emused joovad palju vett. Tegelikult joovad nad tavaliselt umbes kaks ja pool liitrit vett iga päev. Kujutage ette 2 külmkapis olevat liitrit piimakannu. Lisaks veel pool kannu! Teise võimalusena suudab jaanalind veeta 2 nädalat. Nad saavad palju niiskust rohust ja taimedest.

Nende kahe linnu munadel on isegi erinevusi. Emu muna on erkroheline, jaanalinnu aga helepruun. Suuruse osas on üks emu muna suuruselt võrdne 10 kana munaga. Üks jaanalinnumuna on suuruselt võrdne 24 kanamunaga!

Emu elupaik

Emused elavad Austraalia mandril. Täpsemalt leidub neid kõigis Austraalia osariikides, välja arvatud Tasmaania. Rohumaad ja kuivad metsad on nende peamine elupaik. Nad liiguvad pidevalt, püüdes leida rohkem toitu ja veeallikat. Tavaliselt läbivad nad 9–15 miili päevas.

Emul on iga silma kohal selge membraan, mis kaitseb kuivades elupaikades tolmu ja prahi eest. See membraan aitab ka nende silmi niiskena hoida.

See lind elab enamasti parasvöötmes, kuigi mõned neist asuvad Austraalia lumistes mägedes. Emu pikad suled aitavad säilitada ühtlast kehatemperatuuri. Kui emu on eriti külmas piirkonnas, kohendab ta pikki sulgi, püüdes nende alt õhku kinni püüda. See püütud õhk aitab lindu isoleerida külma temperatuuri eest. Mõnikord nad hingeldavad (nagu koer) jahtuda Austraalia kuumades piirkondades. Kas olete kunagi näinud lindu koera kombel hingeldamas?

Need linnud rändavad talvel Austraalias lõunasse ja suvel liiguvad põhja poole. Õnneks saavad nad hõlpsasti kohaneda erinevate kliimatingimustega.

Emu Dieet

Mida emud söövad? Emud on kõigesööjad. Nad söövad puuvilju, seemneid, mardikad , väike roomajad ja isegi teiste loomade väljaheited.

Emudel pole hambaid, nii et nad ei saa söödavaid taimi ja loomi lihvida. Niisiis neelavad nad alla väiksed kivikesed, mis lähevad nende nõksu (osa emu maost). Kivikesed jahvatavad toidutükid korralikuks seedimiseks.

Emud panustavad ökosüsteemi seemnete leviku kaudu. Need linnud söövad palju taimi, puuvilju ja seemneid. Kui nad jätavad väljaheited maha, levitavad nad seemet, nii et rohkem taimi saab kasvada. Mõtle selle üle. Emus eksleb iga päev 9–15 miili kaugusel. See tähendab, et nad viskavad seemneid erinevatesse piirkondadesse kogu oma elupaiga ulatuses.

Need aitavad putukapopulatsiooni kontrollida ka söömise teel mardikad , prussakad ja muud vead.

Emu kiskjad ja ähvardused

Dingod on emude peamised kiskjad. See on loogiline, kuna dingodel on sama elupaik kui emudel. Nad üritavad varastada nii emu kui ka poegi.

Dingopaar võib sihtida konkreetset emu pesa. Üks neist häirib pesal istuva vanema emu tähelepanu, samal ajal kui teine ​​dingo sulgub ja varastab muna või noore tibu. Dingod on tuntud oma vargsi lähenemise tõttu saakloomade jahile.

Dingod ründavad ka täiskasvanud, täissuuruses emusid. Nad võivad proovida lindu kaelast või peast kinni haarata, et teda alla lohistada. Enda kaitsmiseks lööb emus dingodega pihta või püüab lihtsalt põgeneda. Mõnikord püüavad emud dingosid hirmutada, tehes neile vihisevat häält.

Kaks teist kiskjat hõlmavad kotkad ja kullid. Neid kiskjaid on emul raske välja võidelda.

Emu kaitsestaatus on Vähim mure . Emu populatsioon on liigitatud stabiilseks. Neid on arvukalt kogu Austraalias, välja arvatud Tasmaania. Selle põhjuseks on asjaolu, et Euroopa asukad jahtisid neid linde kunagi, põhjustades nende populatsiooni drastilist langust.

Emused toodavad oma kehas õli, mida on kasutatud ravimite, kreemide ja muude toodete valmistamiseks. Mõnikord jahitakse ja tapetakse neid linde selle õli saamiseks. Kuid see salaküttimistegevus ei ole nende üldarvu suurt vähenemist põhjustanud.

Varem rändasid emud farmidesse sööma seemneid, põhjustades põllumeestele osa saagi kadumisest. Neid peeti kahjuriteks. Tänapäeval ehitavad paljud põllumehed kõrgeid piirdeaedu, et hoida emusid oma saagist eemal. Emus ei suuda neid kõrgeid piirdeid hüpata.

Emu paljundamine, imikud ja eluiga

Emu pesitsusaeg langeb detsembris ja jaanuaris. Emased munevad aprillis, mais või juunis. Isane emu kõlgutab ümber oma sulgi räsiva emase. Emasel on kindel kõne, mis ütleb isasele, et ta on huvitatud. Emaslind muneb rühma või sidurina 5–15 muna. Iga muna kaalub veidi üle ühe naela. Isane emu ehitab pesa ja istub munadele. Murule ja kuivale harjale ehitatakse maapinnale emupesa. Emaslind ei istu üldse munadel. Ta jätab selle aja jooksul munarakud ja paarib mõnikord teiste isastega. Emud on polügaamsed (neil on mitu kaaslast).

Emu munade peiteaeg on 56 päeva. Võrdluseks võib öelda, et jaanalinnumunade peiteaeg on umbes 40 päeva. Munadel istudes ei söö ega joo isane. Tema kehas ladestunud rasv on toiduks ja ta joob vee jaoks läheduses asuvate taimede kastet. Isane emu tõuseb püsti ja keerab aeg-ajalt mune.

Äsja koorunud beebi emu, keda nimetatakse tibuks, on 9,8 tolli pikk. Vastsündinud tibudel on udusulgede kiht ja nende silmad on avatud. Esimeste kuude jooksul pärast tibude koorumist kaitseb isa emu kiivalt pesa ja poegi võimalike ohtude eest. Tibud jäävad enne iseseisvumist vanema juurde umbes 18 kuud. Nad söövad väikseid putukaid ja taimestikku, seejärel õpetab isa emu jahti pidama.

Emud on haavatavad siseparasiitide, sealhulgas ümarusside ja kopsuusside suhtes.

Emu eluiga on 5–10 aastat. Nad võivad vangistuses elada 15–20 aastat. Vanim emu oli 38-aastane.

Emu rahvastik

IUCNi ohustatud liikide punase nimekirja kohaselt koosneb emuse populatsioon 630 000 kuni 725 000 küpsest isendist.

Emu kaitsestaatus on stabiilse elanikkonnaga vähim mure.

Emus loomaaias

• Külasta emusid aadressil San diego loomaaed .
• Emused on ekraanil kuvatud Louisville'i loomaaed .
Denveri loomaaed on ka emusid!

Vaata kõiki 22 loomad, mis algavad tähega E

Huvitavad Artiklid