Gentoo pingviin

Gentoo pingviinide teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Sphenisciformes
Perekond
Spheniscidae
Perekond
Pygoscelis
Teaduslik nimi
Pygoscelis papua

Gentoo pingviinide kaitse staatus:

Ohustatud lähedal

Gentoo pingviin Asukoht:

Antarktika
Ookean

Gentoo pingviini faktid

Peamine saak
Krill, kala, krevetid
Eristav tunnus
Väike pea oranži nokaga ja jalgadega
Elupaik
Kaljused Antarktika saared
Kiskjad
Leopardhüljes, mõõkvaal, haid
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
2
Elustiil
  • Koloonia
Lemmik toit
Krill
Tüüp
Lind
Loosung
Leitud kogu Antarktikast!

Gentoo pingviini füüsikalised omadused

Värv
  • Hall
  • Must
  • Valge
  • Oranž
Nahatüüp
Suled
Eluaeg
15 - 20 aastat
Kaal
4kg - 8kg (8,8 naela - 18 naela)
Kõrgus
51cm - 90cm (20-36 tolli)

'Gentoo pingviin on teadaolevalt kõige kiiremini ujuvad pingviinid maailmas'



Gentoo pingviinid on sarnaselt teiste pingviiniliikidega välimuselt mustad väljalülitused seljast peani. Nad kaunistavad ka valget kõhtu ja neid eristatakse kõige sagedamini valge triibuga, mis kulgeb pealael silmast silma.



Gentoo pingviinid on sageli lõdvestunud ja lõdvestunud. Nad on harva agressiivsed. Pesitsusperioodil on neil siiski mõni vali hetk. Need on ainsad mootoriliikides, mis teadaolevalt suurendavad nii domeeni suurust kui ka arvu.

Uskumatud Gentoo pingviinifaktid!

  • Gentoo pingviinid on teadaolevalt suuruselt kolmas pingviinid maailmas - keisri ja kuningpingviinide järel.
  • Gentoo pingviinid sügavas vees sukeldudes kontrollivad ja vähendavad sageli oma südamelööke. See võib väga hästi minna 80-100 südamelöögist minutis kuni 20 südamelöögini minutis.
  • Gentoo pingviinid on teadaolevalt kõige kiiremini ujuvad pingviinid maailmas. Need pingviinid õpivad ujuma ilma vanemate abita.
  • Need on väga lõdvestunud olendid ja on harva kunagi agressiivsed.
  • Need pingviinid kasutavad pesitsusperioodil mitmesuguseid materjale. Materjalid võivad varieeruda sulatatud sulest kuni veeriseni.
  • Mehed ja naised inkubeerivad tavaliselt mune kordamööda. Need pingviinid paarituvad teadaolevalt ka aasta-aastalt samade partneritega.

Gentoo pingviin Teaduslik nimi

Pygoscelis perekonda kuuluva Gentoo pingviini teaduslik nimi on Pygoscelis papua. Nad kuuluvad lindude ja roomajate klassi.



Kuid sõna Gentoo päritolu on seni olnud ebaselge. Mõni ütleb, et seda sõna kasutasid angloindiaanlased hindude ja moslemite eristamiseks.

Teine teooria väidab, et see nimi võis pärineda mõnest turbaaniga seotud terminist, kuna valge laik pingviini peas on turbani sarnasus.

Gentoo pingviinid saab edasi jagada kaheks alamliigiks. Neid nimetatakse Pygoscelis papua papua - mis on suurem ja Pygoscelis papua ellsworth - mis on väiksem.



Gentoo pingviinide välimus ja käitumine

Tagant peani on Gentoo pingviinid mustad, kõhul valge laik. Neil on ka valge triip, mis kulgeb nende pealael silmast silma.

Nendel pingviinidel on võrguga jalad, mis on roosakasvalge värvusega. Neil on ka saba, mida peetakse Pingviinide perekonna seas kõige pikemaks. Nende alaküljel on ka roosakad lestad. Gentoo pingviinid on ainsad inimkonna teadaolevad erkoranži arvega pingviinid.

Täiskasvanutel on väga erinevad silmalaigud, noorematel aga suhteliselt tuhmid. Sündides on need pingviinid hallid ja muutuvad nädala jooksul aeglaselt valgeks. Gentooside kõrgus on tavaliselt 30–36 tolli ja nende kaal võib olla üle 18 naela.

Käitumise mõttes on need pingviinid tavaliselt lõdvestunud ja vaevalt kunagi agressiivsed. Samuti on nad teada, et nad on häbelikud ja tavaliselt ei pinguta nad oma territooriumide märkimiseks ja / või kaitsmiseks.

Põhja-Jäämere lõunaosa vee all ujuvad Gentoo pingviinid

Gentoo pingviinide elupaik

Gentoo pingviine on teadaolevalt mitmesugustes piirkondades. Enamasti leidub neid aga lõunapoolkeral. Antarktika poolsaar ja Antarktika-alused saared on nende jaoks kõige paremad edusammud. Nende keha on loodud selleks, et säilitada teatud temperatuurivahemik, et nad saaksid oma keskkonnas madalad temperatuurid üle elada.

Kuid nad jõuavad peaaegu alati aretuseni piirkondades, kus jääd pole. Nad on levinud lõunalaiustel, kuid nende elupaigad ei asu ühes ühises kohas ja võivad kohati erineda. Ellsworthi Gentoo pingviinid jäävad sageli kinni nii Antarktika rannikust, kus nad elavad kui ka paljunevad.

Mõnes piirkonnas eelistavad Gentoosid sageli veerisega randa. Teistes piirkondades võivad need pingviinid leida mugavust okstega koormatud vetikatega aladel.

Gentoo pingviinidieet

Gentoo pingviinid leiavad kõik võimalused toidu jahtimiseks ning enda ja suguvõsa toitmiseks. Nende toidus on nii kalu, kalmaare kui ka koorikloomi.

Kui kalad moodustavad nende toidust umbes 15%, siis Gentoo pingviinid jahivad krilli. Toitumine sõltub aga ka sellest, kus olendid sellel konkreetsel aastaajal asuvad. Teadaolevalt veedavad nad suurema osa päevast jahipidamisel ja seiklevad mõnikord ka toitu otsides liiga kaugel.

Gentoo pingviinikiskjad ja ähvardused

Tavaliselt leopardtihendid , orkad ja merelõvid on olendid, kes neid pingviine röövivad. Kuid see on tavaline ainult veekogude lähedal. Maal pole neil pingviinidel mingit ohtu, välja arvatud inimeste oht. Inimkond on neid õli ja naha otsimisel sageli jahtinud. Mitmed linnud armastavad ka Gentoo pingviine rüüstata.

Need on ainsad meile teadaolevad pingviinid, mis suurenevad nii domeenide kui arvude kaupa iga päevaga. Ehkki Antarktika piirkonnas on nende arvukus kasvanud, väheneb mõnel saarel ka kliimamuutuste tõttu. 2007. aastal olid nad saanud peaaegu ähvardatud staatuse Rahvusvaheline Looduskaitse Liit .

Gentoo pingviinide paljundamine, imikud ja eluiga

Need pingviinid paarituvad tavaliselt igal aastal samade partneritega, pärast seda munevad nad septembris või oktoobris umbes kolmepäevase vahega kaks muna. Munad, millest teine ​​on alati väiksem kui esimene, kooruvad tavaliselt viis nädalat pärast munemist. Siiani valvavad vanemad kordamööda nii mune kui ka inkubeerivad neid.

Gentoo pingviinivanemad on oma olemuselt väga kaitsvad ja hoolitsevad. Mõlemad vanemad teevad tihedat koostööd, et oma pisikestele pesa ehitada. Pärast munade koorumist jäävad imikud pesasse kuni kuuks, samal ajal kui vanemad jätkavad oma kaitsekohustusi.

Imikud ehk pingviinitibud moodustavad tavaliselt oma lasteaiad või sõimed juba varajases lapsepõlves. Tavaliselt hakkavad tibud jaanuari paiku, umbes kolm kuud pärast sündi, täiskasvanud sulgi arendama ja ise välja minema.

Kuid kahjuks sõltub nende ellujäämine sageli toidu kättesaadavusest. Kui kunagi tekib toidupuudusega seotud olukord, võivad vanemad otsustada, kas toita tugevamat oma last, tehes samas raske otsuse oma suhteliselt nõrgema lapse ohverdamiseks.

Gentoo pingviinide eluiga on kokku 13–15 aastat. Üllataval kombel peetakse kõige raskem eluvõitlus nende esimesel eluaastal sageli vaid 30–50 protsendi tõenäosusega, et nad jõuavad järgmisesse.

Gentoo pingviinide populatsioon

Gentoo pingviinid on ainsad pingviinid, mida on teadaolevalt päevade kaupa üha rohkem. Allikate sõnul on Gentoo pingviinide pesitsuspopulatsioon praegu üle 3 80 000 paari.

Nende pingviinide populatsioon sõltub aga piirkonniti ja varieerub. Näiteks Antarktika piirkonnas on pingviinide populatsioon suurenenud, samas kui India ookeani osades on elanikkond vähenenud.

The IUCN oli 2007. aastal kuulutanud Gentoo pingviinid peaaegu ohustatud olenditeks.

Gentoo pingviin loomaaias

Gentoo-pingviine võib sageli hoida loomaaiakeskkondades ja need võivad sageli minimaalsete probleemidega hõlpsasti seguneda. Allikate järgi on praeguseks kogu maailmas loomaaedades üle 750 gentoo-pingviini.

Vaata kõiki 46 loomad, mis algavad tähega G

Huvitavad Artiklid