Kuldkrooniline lendlev rebane

Kuldkroonise lendava rebase teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Chiroptera
Perekond
Pteropodidae
Perekond
Acerodon
Teaduslik nimi
Acerodon jubatus

Kuldkroonise lendava rebase kaitse staatus:

Ohustatud

Kuldkrooniline lendav rebane Asukoht:

Aasia

Kuldkroonise lendava rebase lõbus fakt:

Nad söövad viigimarju peaaegu eranditult

Kuldkrooniga lendava rebase faktid

Noore nimi
Pup
Grupikäitumine
  • Grupp
Naljakas fakt
Nad söövad viigimarju peaaegu eranditult
Hinnanguline populatsiooni suurus
10 000 - 20 000
Suurim oht
Inimkütid
Kõige eristavam omadus
Pehme kuldkork
Pesakonna suurus
Üks
Elupaik
Koopad ja metsad
Kiskjad
Võrgustatud püütonid, kotkad, inimesed
Dieet
Taimetoiduline
Lemmik toit
Viigimarjad, lehed, mõned muud puuviljad
Üldnimi
Kuldkroonine lendrebane
Grupp
Nad elavad suurtes koosviibimistes metsas

Kuldkroonise lendava rebase füüsikalised omadused

Värv
  • Must
  • Kuld
Nahatüüp
Juuksed
Eluaeg
teadmata
Kaal
3,1 naela
Kõrgus
7 ja 11,4 tolli
Seksuaalse küpsuse vanus
Emastel 2 aastat

Kuldkroonise lend rebase tiibade siruulatus on kuni viis ja pool jalga.


Nahkhiir elab Filipiinide džunglites, kuni 10 000 liikmega kolooniates. Ehkki sellel on suur tiibade siruulatus, on see nahkhiir füüsiliselt väike, keha pikkusega 7–11,4 tolli. Kuldkroonine lendrebane sööb ainult viigimarju ja muid puuvilju ning eirab oma dieedis selliseid asju nagu imetajate veri ja muu toit. Nad ei suuda kajata ja selle asemel peavad nad oma navigeerimisel sõltuma nägemisest.



Uskumatud kuldkrooniga lendava rebase faktid!

  • See nahkhiir on maailma suurim nahkhiir.
  • Kuldkroonine lendrebane on kokkuhoidev liik, kes sööb lisaks mõnele muule taimeelule ka puuvilju.
  • Nahkhiir aitab metsa uuesti külvata, levitades seemneid kogu ulatuses.
  • Kuldkroonine lendrebane sööb koos viigimarjadega erinevaid lehti.
  • Üks kuldkroonaga lendava rebase liik on välja surnud.

Kuldse krooniga lendava rebase teaduslik nimi

The teaduslik nimi kuldkroonaga lend rebasest on Pteropus jubatus, mis pärineb ladina keelest harja olemasolu või harja pärast. Selle nime saab ta seetõttu, et see on harjatud kuldsete juuste mopiga. Kaks erinevat kuldkroonaga lendrebast eksisteerivad sarnaste nimedega, üks neist on A. Jubatus jubatus ja teine ​​A. jubatus mindanensis. Nahkhiir on taime üks suuremaid, tiibade siruulatus ulatub 5,5 jalani.



Kuldkrooniga lendava rebase välimus

Kuldkroonine lendrebane on suur megabaat, kes sööb nii viigimarju kui ka lisataimi, näiteks erinevate taimede lehti. Nahkhiir on liiga suur, tiivad ulatuvad kehast välja lausa 8,5 tolli. Nahkhiir kaalub umbes 3 naela. Selle pikk, kõhn keha ulatub tiibade vahele ja on kaetud nii mustade kui ka kuldsete värvidega lühikeste juustega. Mustad juuksed katavad rinda ja selga ning kuldsed juuksed katavad suure osa lendava rebase peast. Mõni looma osa on kaetud ka kastanipunaste juustega. Selle kahe ülemise tiibade siru otsas on väikesed käed ja jalgade põhjal kaks väikest jalga. Ehkki nad on kaitstud, on nende kaitsestaatus halb ja populatsiooni suurus väheneb jätkuvalt.

Nahkhiired ripuvad loomaaia puuris. Hiiglaslik kuldkroonine lendrebane.
Nahkhiired ripuvad loomaaia puuris. Hiiglaslik kuldkroonine lendrebane.

Kuldkroonise lendava rebase käitumine

Üks asi, mida kuldkrooniga lendav rebane teeb, on elada mööda jõgesid. Eksperdid usuvad, et teevad seda selleks, et kogu aeg leida toitu, mida süüa, kuna veeteedel on alati lehtedega viigimarju ja taimi. Nii saavad nad minna mööda jõgesid üles ja alla, otsides öö edenedes toitu.



Kui nahkhiired kipuvad piirduma enamasti öiste tegevustega, muutes need ööseks, osalevad nad mõnes tegevuses ka nii hilisel pärastlõunal kui ka varahommikul. Sellised tegevused hõlmavad liigsete jäätmete kõrvaldamist ja isehooldust. Nad võivad tegeleda ka võitluse ja paaritumisega, tavaliselt hommikul.

Kuldkrooniline lendava rebase elupaik

Kuldkrooniline lendrebane elab eranditult Filipiinidel. Nad ei ilmu loomulikult mujal maailmas. Nad elavad nii sügavates koobastes kui ka vihmametsas veeteede ääres või läheduses. Nad võivad elada ühel saarel ja minna teisele saarele toitu otsima, lennates iga kord suure vahemaa.

See nahkhiir elab sageli koos teiste hiiglaslike megabaatidega, näiteks suure lendava rebasega, otsides toitu, kui on aeg lennata. Varem oli liikide arv kümneid tuhandeid, kuid nüüd on neid vähem kui 5000, paljud rühmad on sellest veelgi väiksemad. Nahkhiir on praegu ohus ja võib konserveerimata kaduda.



Kuldkrooniga lendava rebase dieet

Enamik kuldkroonise lendrebane sööb viigimarjad, kuid nad tarbivad ka mitmesuguste sortide lehti, kui viigimarju pole saadaval või kui viigimarjad on õhukesed. Samuti võivad nad tarbida piirkondlikke puuvilju nagu lamio, tangisang, puhutan, bankal, bayawak ja kägistajad viigimarjad.

Viigimarju leidub umbes 79% nahkhiire väljaheites, mida näitab nahkhiirte väljaheidetest leitud järelejäänud viigimarjade seemnete loendamine. Tundub, et nad ei söö ühtegi muud toitu, välja arvatud juba mainitud toidud ja lehed.

Kuldkroonised lendavad rebased kiskjad ja ähvardused

Kuldkroonist lendavat rebast röövivad mitmed erinevad kiskjad, sealhulgas võrkpüütonid, kotkad ja inimesed .

Paljud kuldkrooniga lendavad rebased on inimkütid maha lasknud, et pakkuda bushmeat teistele inimestele. Hinnanguliselt on elanikkonda vähendatud poole võrra alates 1986. aastast.

Need nahkhiired on Filipiinidel kaitstud, tagades tuleviku kaitse, kuid tavaliselt on nahkhiirte lõplikul ellujäämisel väga vähe vahet ja nad on endiselt ohustatud.

Inimesed jahivad neid jätkuvalt toidu pärast. Isegi seal, kus jahieeskirjad on kehtestatud, häirivad nahkhiired nahkhiiri, kes soovivad neid päeval näha. See tähendab, et nahkhiired on valgel ajal pidevalt häiritud, mis muudab normaalse puhkamise või paljunemise raskeks või isegi võimatuks.

Kuldkroonaga lendava rebase praegune staatus on ohustatud .

Kuldkroonise lendava rebase paljunemine, imikud ja eluiga

Selle nahkhiire paljunemisest pole palju teada. On teada, et selle liigi emastel on üks laps üks kord aastas, aprillis, mais või juunis. Imikuid nimetatakse kutsikateks ja vanemaid lihtsalt isasteks ja emasteks. Kõik liigid on ohustatud ja neid tuleb jälgida, muidu nad kaovad.

Isased kipuvad olema polügaamsed, isased paarituvad igal pesitsusajal võimalikult palju emaseid. Ei ole kindlalt teada, kui kaua naised on rasedad. Kui laps on sündinud, hoiab ta ema kinni ja ta hoiab teda tiibaga lehvitades jahedas. Beebi on valmis ise paljunema umbes kaheaastaselt.

Kuldkrooniga lendava rebase populatsioon

Selle nahkhiire populatsioon on langes dramaatiliselt viimase 30 aasta jooksul. Kui nad olid 80ndate keskel tuntud, on nahkhiirte populatsioon valvsa ühiskonna puudumise tõttu märkimisväärselt vähenenud. Rahvaarv on selle aja jooksul vähenenud enam kui poole võrra.

Vaata kõiki 46 loomad, mis algavad tähega G

Huvitavad Artiklid