India elevant

India elevantide teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Proboscidea
Perekond
Elephantidae
Perekond
Elefassid
Teaduslik nimi
Elephas maximus indicus

India elevantide kaitse staatus:

Ohustatud

India elevandi asukoht:

Aasia

India elevandi faktid

Peamine saak
Muru, puu, juured
Eristav tunnus
Pikk pakiruum ja suured jalad
Elupaik
Vihmamets ja troopiline metsamaa
Kiskjad
Inimene, Tiiger
Dieet
Taimetoiduline
Keskmine pesakonna suurus
1
Elustiil
  • Karja
Lemmik toit
Rohi
Tüüp
Imetaja
Loosung
Leitud kogu Kagu-Aasias!

India elevandi füüsikalised omadused

Värv
  • Pruun
  • Hall
  • Must
Nahatüüp
Nahk
Tippkiirus
27 mph
Eluaeg
55–70 aastat
Kaal
3000–5000 kg (6500–11 000 naela)
Kõrgus
2–3 m (7–10 jalga)

India elevant on Aasia elevandi alamliik, kuhu kuuluvad India elevant, Sumatra elevant, Sri-Lanka elevant ja Borneo elevant. India elevant on neljast Aasia elevandi alamliigist kõige laialdasemalt levinud.



India elevanti leidub kogu Kagu-Aasias, sealhulgas Bangladeshis, Bhutanis, Kambodžas, Hiinas, Laoses, Malaisia ​​poolsaarel, Birmas, Nepalis, Pakistanis, Tai ja Vietnamis ning arvatakse, et looduslike India elevantide populatsioon on levinud umbes 20 000 inimest.



India elevante on metsastamise ja sageli lahingute tõttu kodustatud sadu aastaid. Kagu-Aasias on palju kohti, kus turistidele sõitmiseks peetakse India elevante ja neid koheldakse sageli üsna halvasti. Kõik Aasia elevandid on tuntud oma tohutu tugevuse ja sõbralikkuse poolest inimeste vastu.

India elevandil on väiksemad kõrvad kui Aafrika elevandil ja India elevandil on ka selgroog rohkem kui Aafrika elevandil. Erinevalt Aafrika elevantidest on emastel India elevantidel väga harva kihvad ja kui emasel India elevandil on tõesti kihvad, on need üldiselt vaevu nähtavad ja neid saab näha alles siis, kui emane India elevant suud avab.



India elevant järgib rangeid rändeteid, mille määrab mussoonhooaeg. India elevandikarja vanim elevant vastutab oma India elevandikarja rändetee mäletamise eest. See India elevantide ränne toimub üldjuhul märja ja kuiva aastaaja vahel ning probleemid tekkisid siis, kui farmid rajati India elevandikarjade rändeteedel, kuna India elevandid põhjustasid äsja asutatud põllumaale palju hävingut.

India elevandid on taimtoidulised loomad, mis tähendab, et nad söövad taimi ja taimset ainet ainult selleks, et saada kõik ellujäämiseks vajalikud toitained. India elevandid söövad mitmesugust taimestikku, sealhulgas heintaimi, lehti, võrseid, haukumisi, puuvilju, pähkleid ja seemneid. India elevandid kasutavad sageli toidu kogumisel oma pikka pagasiruumi.

Suure suuruse tõttu on India elevantidel nende loomulikus keskkonnas väga vähe kiskjaid. Lisaks inimküttidele on tiigrid India elevandi esmaseks kiskjaks, ehkki nad kipuvad jahti pidama pigem väiksematele India elevandvasikatele kui palju suurematele ja tugevamatele täiskasvanutele.



India emased elevandid suudavad üldjuhul paljuneda kümneaastaseks saades ja sünnitavad pärast 22-kuulist tiinusperioodi ühe India elevandvasika. Kui India elevandvasikas esmakordselt sünnib, kaalub see umbes 100 kg ja ema eest hoolitsevad ka teised karjas olevad emased India elevandid (tuntud kui tädid). Imiku India elevant jääb ema juurde umbes viieaastaseks saamiseni ja saavutab iseseisvuse, kusjuures karjadest lahkuvad sageli isased ja emased vasikad.

Tänapäeval peetakse India elevanti loomaks, kes on otseses väljasuremisohus, kuna India elevantide populatsioon on kriitilise kiirusega vähenenud. Arvatakse, et India elevandid kannatavad peamiselt elupaikade kadumise tõttu metsade hävitamise ja inimpüüdjate poolt oma elevandiluust kihvade jahil.

Vaata kõiki 14 loomad, kes algavad minuga

Allikad
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Loom, lõplik visuaalne juhend maailma metsloomadele
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailma loomade entsüklopeedia
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisheri loomade entsüklopeedia
  4. Richard Mackay, California ülikooli press (2009) Ohustatud liikide atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreeritud loomade entsüklopeedia
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley loomade entsüklopeedia
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Imetajate entsüklopeedia

Huvitavad Artiklid