Kuningas Pingviin

Kuningpingviini teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Sphenisciformes
Perekond
Spheniscidae
Perekond
Aptenodüüdid
Teaduslik nimi
Aptenodytes patagonicus

Kuningpingviini kaitse staatus:

Vähim mure

King Penguin Asukoht:

Antarktika
Ookean

Kuningpingviini faktid

Peamine saak
Krill, kala, krevetid
Eristav tunnus
Suur keha suurus kollaste märgistustega peas
Elupaik
Kaljused Antarktika saared
Kiskjad
Leopardhüljes, mõõkvaal, haid
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
1
Elustiil
  • Koloonia
Lemmik toit
Krill
Tüüp
Lind
Loosung
Üle 2 miljoni pesitsuspaari!

Kuningpingviini füüsikalised omadused

Värv
  • Hall
  • Kollane
  • Must
  • Valge
Nahatüüp
Suled
Eluaeg
15 - 20 aastat
Kaal
11 kg - 16 kg (24 naela - 35 naela)
Kõrgus
60–90 cm (24–35 tolli)

'Kuningpingviin on suuruselt teine ​​kui keisripingviin.'



Nii pikk kui keskmine väikelaps, on kuningpingviin oma liigi poolest suur. Ainult keiserpingviin on suurem. Taksonoomia paigutab nii kuninga kui ka keiserpingviinidAptenodüüdid perekond . Mõlemad on vees asjatundjad ja suudavad sukelduda väga sügavale. Kuningpingviinid jahtivad enda jaoks laternaid, krille ja koorikloomi ning toidavad poegi. Kuningpingviini tibud näevad oma pruunide udusulgedega täiskasvanutest väga erinevaid välja. Imikutel võib iseseisvaks saamiseks kuluda rohkem kui aasta.



Uskumatud kuninga pingviini faktid

  • Saakloomajahil kuningpingviinidvõib jõuda 300 meetri sügavusele, viibida vee all peaaegu 10 minutit ja läbida 1200 miili.
  • Norra kuningas Harald Vkrooninud ühe pingviiniEdinburghi loomaaias rüütel 2008. aastal. Tema ametlik nimi on Sir Nils Olav.
  • Kuningpingviin kolooniad võib ollakoguni 200 000 lindu, kuid pereliikmed saavad üksteist unikaalsete häälitsuste abil ära tunda ja leida.

Kuningpingviini teaduslik nimi

Taksonoomia seab kuningpingviiniSpheniscidaeperekond kõigi teiste pingviinidega, kuid lihtsalt keisri- ja kuningpingviinidel on eraldi perekond:Aptenodüüdid, mis on kreeka keeles 'suletu sukelduja'. Need kaks lindu on suuremad kui kõik teised pingviinid; on pikk, õhuke arve ja erksad värvid; sukelduda sügavamalt ja kauem kui teised; ja on ainsad kaks, kes munevad ühe muna ja kasutavad jalgu selle muna pesa asemel. Kuningpingviini teaduslik nimi onAptenodytes Patagonicus. Kui enamik neist olenditest elab arktilistes piirkondades, siis fossiilid paigutavad nad Patagonia piirkonda vähemalt 6000 aastat tagasi, seega nende teadusliku nime teine ​​osa.

Selle looma üldnimi pärines 18. sajandi alguses Euroopa avastajatelt, kes arvasid, et nad on suurimad pingviinid. Alles kapten Cooki teisel reisil leidsid uurijad suurema keiserpingviin .



Kuningpingviini välimus

Kuningpingviin on suuruselt teine ​​pingviin. Keskmine täiskasvanu on 35 naela, isased on emastest veidi raskemad. Nad on keskmiselt 3,1 jalga pikad või umbes sama suured kui tavaline väikelaps.

Need olendid on kohandatud arktilise kliima jaoks, hoides nelja sulekihiga sooja - 70 on vaid ruuttollises nahas! Kolm kehale kõige lähemat kihti on udusuled, väljastpoolt kiht on aga hüdroisolatsiooniks õlitatud. Beebi pole siiski veekindel. Seetõttu ei pääse nad vette enne, kui nende tuhmjaspruunid suled pöörduvad täiskasvanud mustvalgete poole.

Must pea ja oranž sulestik

Kuningpingviinidel on mustad pead, kõrva ja kurgu juures on eristav oranž sulestik. Sulestik tuhmub kollaseks, kui see läheneb rinnale, mis on valge. See kahetooniline värv varjab neid nii kiskjatelt kui ka saagilt vees. Valge kõht seguneb päikeselise pinnaga, kui olend vaatab pingviini altpoolt. Ülevalt aitab must pingviinil tumeda merepõhjaga sulanduda. Neil on munade ja noorte tibude hoidmiseks paksud mustad jalad ning nende nokk, mille mõlemal küljel on oranž, on pikem kui ühelgi teisel pingviiniliigil.



Kuningpingviini käitumine

Need linnud on väga sotsiaalsed olendid. Kuigi nad jagavad ruumi pingviiniliikidega nagu Gentoo , Magellan ja Kuninglik , nad ei suhtle nendega. Täiskasvanud võitlevad sageli omavahel, millest kõige domineerivam on tee oma kallistuste keskele. Nad on inimeste suhtes äärmiselt uudishimulikud ja nad tulevad külastajate juurde uurima. Nende kolooniates võib olla kümneid või isegi sadu tuhandeid pesitsevaid paare. Kolooniate suurus aitab neil soojust koguda. Tibud moodustavad ka rühmi, mida nimetatakse ühiskondlikeks lastesõimedeks. Kui täiskasvanud lahkuvad toitu otsima, siis paariliste või vanemate naasmisel tunnevad need olendid üksteist ainulaadsete häälitsuste abil ära.

Kuningpingviinid eelistavad kõndida või kelgutada versus humalat. Nad on asjatundlikud ujujad ja sõidavad kiirusega 3–6 miili tunnis. Toidujahil on rekordid leidnud neid kuni 1200 miili kaugusel ja 1000 jala sügavusel.

Kuningpingviini elupaik

Need olendid arenevad antarktika-alustel saartel. Kuigi nad olid piirkonnast peaaegu kadunud, suureneb nende arv Patagoonia piirkonnas. Teadlased on neid ka märganud Lõuna-Aafrika ja isegi Stateni saar New Yorgis!A. patagonicuson Lõuna-Gruusias elav alamliik, Falklandi saared ja lõuna Tšiili .A. patagonia hallion alamliik, mis elab Kergueleni saartel, Prints Edwardi saarel, Crozeti saartel, McDonaldi saartel, Heardi saarel ja Macquarie saarel.

Erinevalt keiserpingviinidest jäävad kuningpingviinid vähem vaenulikus kliimas kaugemale põhja. Soojematel kuudel võib temperatuur ulatuda 50 Fahrenheiti kraadini. Nad kipuvad valima tasaseid rohelisi või kiviseid randu, mis pole lume ja jääga kaetud. Optimaalsed asukohad pakuvad tuulekaitset ümbritsevate lumiste mägede kaudu. Nad sukelduvad päeval jahti pidama, kuid jäävad pimedas madalasse vette. Linnud liiguvad paaritumisajal sisemaale.

Kuningpingviini populatsioon

See liik seisis 19. ja 20. sajandil ohus oma populatsioonile. Kuna hülgeid jahtiti karusnaha pärast, realiseerus pingviinide kasutamise võimalus naftaks ja mõned populatsioonid olid peaaegu hävitatud. Täna on kuningpingviinide populatsioon aga Vähim mure kategooria. Praeguste hinnangute kohaselt on pesitsuspaare 2,23 miljonit ja see arv kasvab.

Kuningpingviini dieet

Need linnud jahivad kolooniates. Nende suur energiakulu nõuab nende suuruse jaoks suurt kogust toitu, kuna nad sukelduvad ühe päeva jooksul tavapäraselt ookeani põhja! Sealt leiavad nad nii laternakalasid kui ka muud liiki kalu, kalmaar , väikesed koorikloomad ja krillid. Täiskasvanud tarbivad päevas kuni 450 kala ja nad toidavad poegi toiduga regurgitades. Nendel perioodidel sööb täiskasvanu päevas 8 naela toitu! See on samaväärne keskmise täiskasvanud mehega, kes sööb 25 suurt pitsat! Tibud sünnivad keharasvavarudega, mis aitavad taluda kuni 70% kaalukaotust, võimaldades neil vähemalt kolm kuud ellu jääda, oodates täiskasvanute toitu leidmist ja toimetamist.

Kuningpingviin jõuab saaklooma küttides umbes 54–110 jardi sügavusele, kuid teadaolevalt lähevad need isegi 328 jardini. Nad võivad vee all viibida peaaegu 10 minutit. Nende silmade kohal olev kapillaarnääre filtreerib soola, mis võimaldab neil ookeani vett tarbida. See on kasulik, kuna mageveeallikaid saab külmutada.

Kuningpingviini kiskjad ja ohud

Kuningpingviinid kuuluvad kategooriasse Vähim mure . Nende elupaigad on piisavalt hõredalt asustatud, mis tähendab, et inimeste mõju nende populatsioonile on väike. Neil on mitmekesine toitumine, nii et näiteks krilli ja kliimamuutuste ülepüük ei kahjusta nende dieeti. Kliima soojenemine näib aga mõjutavat edukat aretust. Vaatamata globaalsele soojenemisele suureneb kuningpingviinide populatsioon.

Need olendid ei ole ühegi looma peamine toiduallikas, kuid neil on siiski mõned kiskjad. Täiskasvanud ohud on mereloomad, kuna pingviinide elupaik on maismaaloomadele karm. Leopardtihendid ja Tapjavaalad on suurimad ohud täiskasvanutele, kuna nad röövivad vett.

Sellised linnud nagu skuad, merikarbid, lõunapoolsed must-seljakajakad ja hiid-petelsellid on piisavalt tugevad, et haarata maismaal mune ja noori pingviine, kes on täiskasvanute järelevalveta jäänud.

Kuningpingviini paljundamine, imikud ja eluiga

Kuningpingviinid saavad suguküpseks umbes kolmeaastaselt, kuid tõenäoliselt ootavad nad paljunemise alustamiseks kuus aastat. Paaritumisperioodi tähistab molt septembri, oktoobri või novembri jooksul. Need, kes aretamise asemel möllavad või roostetavad, on teistest aretajatest eraldatud. Moltivad kuningpingviinid liiguvad sisemaale ja jäävad veest eemale, kuni kasvavad uued veekindlad suled. See kestab umbes kolm nädalat, mille jooksul nad elavad üle keha rasva. Paaritumiseks valmis isased kuningpingviinid veedavad paarist tunnist kuni mõne päevani pead kõrgele tõstes, helistades ja hoides paarilisi kaaslase ligimeelitamiseks. Matš on edukas, kui mõlemad linnud raputavad samal ajal pead.

Kuningpingviinid sigivad kolme aasta jooksul ainult kaks korda. Kuningpingviinid ja keisripingviinid on ainsad, kes ei pesitse. Pigem munevad kuningpingviinid novembrist aprillini ühe kahvaturohelise muna ja inkubeerivad seda sooja nahavoldiga, mis ripub üle nende võrkjalgade, millele muna toetub. Muna koorub umbes 54 päeva pärast. Laps on sündides alasti ja peab veel 39 päeva vanema sooja naha all olema. Mehed ja naised vahelduvad beebi kaitsmise ja jahi vahel. Tibud kogunevad sõimuks kutsutavasse rühma veel üheksa kuud, mis muudab kiskjate jaoks raskemaks ühe lapse välja toomise. Tibu loodab täiskasvanute taaskasutatud toidule.

Kui teised pingviinibeebid lähevad ühe suve jooksul munast ujuma ja peavad jahti olenemata toidu kättesaadavusest, siis kuningpingviinide vastsündinutel on vaja ohtrat jahihooaega. Kuna selleks kulub üle aasta, jääb asustatud aastaringselt kuningpingviinikolooniad.

Keskmiselt võivad kuningpingviinid looduses elada kuni 25 aastat ja vangistuses 30 aastat. Mõni loomaaias elava vanus ei ole teada, kuna ta on sündinud mujal, kuid loomaaiapidajate hinnangul on mõned neist vähemalt 30-aastased.

Kuningpingviinid loomaaias

Külastajad saavad kuningpingviine vaadata mõnes USA, Austraalia ja Ühendkuningriigi loomaaias. Need sisaldavad:

Vaata kõiki 13 loomad, mis algavad tähega K

Huvitavad Artiklid