Mere kärnkonn

Mere kärnkonna teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Kahepaiksed
Tellimus
Anura
Perekond
Bufonidae
Perekond
Bufo
Teaduslik nimi
Bufo Marinus

Merekärnkonna kaitse staatus:

Vähim mure

Marine Toad asukoht:

Kesk-Ameerika
Okeaania
Lõuna-Ameerika

Mere kärnkonna faktid

Peamine saak
Putukad ja väikesed loomad
Eristav tunnus
Suur keha suurus ja kare nahk
Elupaik
Metsad ja põllud vee lähedal
Kiskjad
Koerad, maod, linnud
Dieet
Kiskja
Elustiil
  • Üksildane
Lemmik toit
Putukad
Tüüp
Kahepaiksed
Keskmine siduri suurus
15000
Loosung
Toodab toksi, mida kasutatakse noolemängus!

Mere kärnkonna füüsikalised omadused

Värv
  • Pruun
  • Hall
  • Must
  • Niisiis
  • Roheline
Nahatüüp
Läbilaskev
Tippkiirus
5 mph
Eluaeg
10 - 15 aastat
Kaal
200g - 800g (7oz - 28oz)
Pikkus
10–15 cm (4–6 tolli)

Suur emane merikärn suudab muneda siduri (rühma) munadest üle 40 000.



Merikärn on kiskja, kes sööb putukaid, väikelinde, närilisi ja muid kahepaikseid. See kärnkonn kasvab neli kuni kuus tolli pikkuseks ja kaalub umbes kaks naela. Emased on tavaliselt suuremad kui isased. Mere kärnkonna keskmine eluiga on viis aastat, kuid vangistuses võib see elada kuni 15 aastat. Need kärnkonnad võivad vabastada mürki tema õlgadel asuvatest näärmetest.



5 merekärnkonna fakti

• Suhkruroo mardikate populatsiooni kontrollimiseks tõid teadlased loodusesse merekärnkonnad

• Need kärnkonnad on öised

• Merikärnkonnad elavad troopilistes ja subtroopilistes piirkondades

• Nad söövad mõnikord leitud surnud loomi (raipeid)

• Need kärnkonnad suudavad tuvastada liikuvat ja liikumatut saaki

Merekärnkonna teaduslik nimi

Mere-kärnkonna nimetatakse mõnikord suhkruroogiks, hiidkärnkonnaks või Bufo kärnkonnaks. Selle teaduslik nimi onBufo marinus. See nimi on ladina keel, Bufo tähendab kärnkonna ja marinus tähendab merelist. See kärnkonn kuulub Bufonidae perekonda ja kuulub kahepaiksete klassi.

Bufonidae sugukonnas on sadu kärnkonnaliike. Näidete hulka kuuluvad lääne-leopard-kärnkonn, tamm-kärnkonn, idapoolne kärnkonn ja Ameerika kärnkonn.



Merikärnkonna välimus ja käitumine

Nendel kärnkonnadel on muhkudega kaetud pruun või hallikas nahk. Selle õlgadel on suured tumedad silmad ja kõrvasüljenäärmed. Need näärmed eraldavad mürki, kui kärnkonn tunneb end ohustatuna.

Keskmine merekärn on pikkusega neli kuni kuus tolli ja kaalub umbes kaks naela. Merekärn, mille pikkus on kuus tolli, on sama pikk kui kolm golfiteed. Nende kärnkonnade kaal on võrdne kahe ja poole supipurgiga, mille võite oma sahvrist leida.

Suurima merikärnkonna rekordit hoiab Prinseni nimeline merikärn. See kärnkonn kaalub viis naela, 13 untsi ja on veidi üle kahe jala pikk! Kujutage vaid ette, et kaks joonlauda, ​​mida koolis kasutate, on otsast lõpuni rivistatud - see on umbes Prinseni pikkus.

Nende kärnkonnade pruun nahk aitab sulanduda oma keskkonnas olevate puude, kuiva rohu ja muude taimedega. See võib olla kaitse kiskjate eest. Kui kiskja selle kärnkonna leiab, võib ta oma õlgadel olevatest näärmetest mürki vabastada. Kiskja võib mürki haigestuda või isegi surra.

Nad on üksikud loomad. Aretusaeg on ainus kord, kui leiate, et nad elavad tihedalt koos. See on häbelik loom, kes soovib vältida inimesi ja suuremaid loomi, kui see vähegi võimalik on.

merikärn (Bufo marinus) merikärn öösiti rohus

Mere-kärnkonna elupaik

Need kärnkonnad elavad nii USA lõunaosades kui ka Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Lisaks elavad nad Austraalias ja mõnede Kariibi mere saarte lähedal.

Need kärnkonnad elavad troopilises või subtroopilises kliimas. Kui ilm muutub nendes keskkondades veidi jahedamaks, peidavad need kärnkonnad sooja püsimiseks kivide vahelistes pragudes ja õõnsates palkides.

Nendel kärnkonnadel on märtsis aastane ränne, kus nad lähevad tiigile, järvele või muule veekogule, et alustada oma pesitsusperioodi.

Mere-kärnkonna dieet

Mida need kärnkonnad söövad? Merikärnkonna dieet on selle kahepaiksete üks huvitavamaid asju. Need kiskjad söövad mitmesuguseid asju, sealhulgas mardikad , ämblikud, väikesed sisalikud ja salamandrid . Nad söövad ka teiste kiskjate maha jäetud surnud loomi. Surnud loomade (raipe) söömine on teiste kärnkonnade jaoks harjumatu.



Merekärnkonna kiskjad ja ohud

Nagu te arvatavasti arvasite, võimaldab selle kärnkonna vabanenud mürk põgeneda paljude kiskjate eest. Kuid, maod , kotkad , rotid ja kaimanid on kõik loomad, kes mõnikord suudavad neid kärnkonna süüa.

Tegelikult on mõned loomad välja töötanud viisid nende kärnkonnade söömiseks, vältides mürki. Näiteks tapab Austraalia vares merekärnkonna ja pöörab selle kiiresti söömiseks selili, nii et ta ei pääse oma mürgiste näärmete lähedale. Nii Austraalia tarantel kui ka harilik hundiämblik on veel kaks looma, kes on välja mõelnud, kuidas neid kärnkonna süüa ilma mürki võtmata.

Teadlased lasid merekärnkonna välja juba 1930. aastatel, et kontrollida teiste kahjurite seas suhkruroo mardikate populatsiooni. Aastate jooksul on nende kärnkonnade populatsioon tegelikult kasvanud selleni, et see muutus kahjuriks! Kuna merekärbseid on nii palju, tarbivad nad oma elupaigas palju väiksemaid loomi. See jätab vähem toitu teistele loomaliikidele, kellel on elupaik merekärnkonnaga. Niisiis on Austraalias muuhulgas nüüd ka merekärnlaste arvukus ülerahvastatud.

Nende kärnkonnade ametlik kaitsestaatus on vähemalt muret .

Merekärnkonna paljunemine, imikud ja eluiga

Nende kärnkonnade pesitsusaeg kestab märtsist septembrini. Selle aja jooksul liiguvad need kärnkonnad tiiki, järve või oja juurde. Isane paaritub igal pesitsusperioodil erinevate emasloomadega ja kasutab konkreetset kutset, mis naisi köidab. See sarnaneb nurruvale helile. Pole üllatav, et tiikide ja järvede ümbruses võib see nende kärnkonnade pesitsusajal väga lärmakaks muutuda!

Pärast paaritamist muneb emane kärnkonn munarakke aeglaselt liikuvas tiigis või ojas. Isane viljastab mune ja kui kõik munarakud on munenud, eemalduvad mõlemad kärnkonnad. Kumbki ei jää munade eest hoolitsema.

Emane kärnkonn muneb ühes siduris (rühmas) keskmiselt 30 000 muna. Pinnal hõljumise asemel vajuvad munanöörid veealuste taimede külge klammerdunud tiigi või oja põhja. Need munad on haavatavad konnad , kala ja teised kiskjad, kes ujuvad vees. Kuna emane muneb aga nii palju, on suurepärane võimalus paljude munarakkude ellujäämiseks.

Mere-kärnkonnamunade koorumine ja kullese kujul kulub vaid kolm päeva. Esialgu söövad kullesed koos vetikatega mune, millest nad just välja tulid. Noorteks kärnkonnadeks kasvades hakkavad nad sööma väikseid putukaid. Kullikestest kasvavad noored merikärnkonnad või kärnkonnad , umbes 30 kuni 50 päeva jooksul. Täiskasvanud inimeseks kasvamiseks kulub kärnkonnale üks aasta.

Täiskasvanud kärnkonn elab looduses keskmiselt viis aastat. Vangistuses, kus kiskjaid on vähe või pole neid ähvardamas, võivad nad elada umbes 15. Vanima vangistuses elava merikärnkonna rekord on 35 aastat!

Mere-kärnkonna populatsioon

Nende kärnkonnade populatsiooni kogu maailmas on miljoneid. Näiteks ainuüksi Austraalias on umbes 200 miljonit merikärnkonda.

Nende kärnkonnade populatsioon suureneb ja selle kaitsestaatus vastavalt Rahvusvaheline Looduskaitse Liit (IUCN) , on vähemalt muret .

Kuva kõik 40 loomad, mis algavad tähega M

Huvitavad Artiklid