Pere Davids Hirv

Pere Davidsi hirvede teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Artiodactyla
Perekond
Cervidae
Perekond
Elaphurus
Teaduslik nimi
Cervus wallichi

Pere Davidsi hirvede kaitse staatus:

Looduses väljasurnud

Pere Davids Deer Asukoht:

Aasia

Pere Davidsi hirvede faktid

Noore nimi
Fawn
Grupikäitumine
  • Sotsiaalne
Hinnanguline populatsiooni suurus
Alla 2000
Suurim oht
Elupaikade kadumine ja jaht
Kõige eristavam omadus
Pikad jalad, võrguga jalad, laiali ulatuvad kabjad
Eristav tunnus
Pikad jalad, võrguga jalad, laiali ulatuvad kabjad
Muud nimed)
Milu, Elaphure
Rasedusaeg
9 kuud
Pesakonna suurus
1
Elupaik
Sood ja sood
Kiskjad
Tiigrid, inimesed
Dieet
Taimetoiduline
Keskmine pesakonna suurus
1
Elustiil
  • Päevane
Üldnimi
Pere Taaveti hirv
Asukoht
Hiina kirde- ja ida-keskosa
Loosung
Varvaste vahel on rihm, mis aitab ujumisel!
Grupp
Imetaja

Pere Davidsi hirvede füüsikalised omadused

Nahatüüp
Juuksed
Tippkiirus
18 mph
Eluaeg
18 aastat
Kaal
298 - 441 naela
Kõrgus
3,9 jalga
Pikkus
6,5–7,21 jalga
Seksuaalse küpsuse vanus
2 aastat ja 3 kuud
Võõrutamise vanus
3 kuud

'Pere Davidi hirvel on varvaste vahel vöö ja ta on suurepärane ujuja'



Pere Davidi hirved elavad suurtes rühmades. Nad on taimtoidulised, kes söövad enamasti rohtu. Selle hirve keskmine eluiga on 18 aastat. Enamikul emastel Pere Davidi hirvedel on ainult üks laps või munakera. Kollane tõuseb püsti ja põetab ema mõne tunni jooksul pärast sündi.



5 Pere Davidi hirvede fakte

• Pere Davidi hirved on pärit Hiina kirde- ja ida-keskosast

• Nad elavad soodes ja soodes



• Neil hirvedel on ujumise hõlbustamiseks kabjad laiali tõmmatud

• Nad on sotsiaalsed loomad, kes elavad koos suurtes rühmades

• Neil hirvedel on suvel punakas ja talvel hall karv



Pere David’s Deer Scientific Name

Kui Pere Davidi hirv on selle looma üldnimi, siis tema teaduslik nimi on Elaphurus davidianus. Ladinakeelne termin Elaphurus, mis tähendab, et see kuulub Cervidae (hirved) perekonda. Davidianus viitab prantsuse zooloogile ja katoliku preestriisa Armand Davidile, kes selle hirve Hiinas avastas. Selle hirve perekond on Cervidae ja tema klass on imetajad. Prantsusmaal on isa sõna Pere, nii et selle imetaja nime sõnasõnaline tõlge on isa Taaveti hirv.

Hiinlastel on Pere Davidi hirvele teine ​​nimi. Sõna on sibuxiang ja tähendab 'neli pole ühesugust'. See viitab asjaolule, et sellel imetajal on kabjad nagu a lehm , kael a kaamel , a saba eesel ja hirve sarved. Teisisõnu, sellel hirvel on neli looma, mis kõik on kokku veeretatud!

Pere Davidi hirvede välimus ja käitumine

Suvel on Pere Davidi hirvel punakaspruun karv, mille õlal on must triip. Kuid talvel muutub selle karv hallikaspruuniks. Need värvid aitavad hirved erinevatel aastaaegadel varjata. Isasel Pere Davidi hirvel on sarved, mille pikkus on 21–31 tolli. Sarved, mille pikkus on 31 tolli, on pikkusega võrdne kahe virnastatud keeglitihvtiga. Isased hirved kasutavad oma sarvi võitlemaks teiste isastega, kui nad võistlevad paaritumise ajal emaste eest. Need hirved võivad tagajalgadel üles tõusta ja lahingus sarved kokku põrutada.

Pere Davidi hirv on 6 ½ kuni veidi üle 7 jala pikk. 7 jalga pikk hirv on sama pikk kui suur jõulupuu. Samuti võib see hirv kaaluda 298 naela kuni 441 naela. 441 naela Pere Davidi hirv on kaalult võrdne poolega täiskasvanud hobusest. Kui Pere Davidi hirve suurim kaal on 441 naela, võib Whitetaili hirv kasvada veidi üle 500 naela.

Pere Davidi hirvel on kabjad, kuid need erinevad teist tüüpi hirvedest. Enamikul hirvedel on kabjad, mis on kitsad ja varbad tihedalt kokku surutud. Teise võimalusena on Pere Davidi hirvel kabjad, mis on varbavahede vahel laiali. Miks? Need kabjad aitavad Pere Davidi hirve vees liikuda, kui nad ujuvad soodes ja soodes. Paljud neist hirvedest veedavad palju aega vees seistes, mis võib ulatuda nende õlgadeni.

Selle hirve kabja ainulaadne disain sobib suurepäraselt ujumiseks, kuid need ei lisa eriti kiirust. Pere Davidi hirv võib joosta ainult umbes 18 miili tunnis. Võrrelge seda Whitetaili hirvega, kes suudab saavutada kiiruse kuni 30 miili tunnis või rohkem Põhjapõder mis suudab joosta 50 miili tunnis!

Need hirved on sotsiaalsed, lahkuvad imetajad ja neile meeldib elada suurtes rühmades, mida mõnikord nimetatakse karjaks, jõukuks või rahvahulgaks. Kui Pere Davidi hirve oli ohtralt, võis karjas olla kümneid või isegi sadu hirvi. Lisaks annab karjas elamine kaitse kiskja, näiteks a tiiger . Kui hirved jooksma hakkavad, on tiigril keeruline üles leida ja eraldada üks hirv rünnakuks. Lisaks võib rühm jooksvaid hirvi vigastada tiigrit, kes üritab karja siseneda.

Peter Davidi hirvede elupaik

Pere Davidi hirved on pärit Hiina kirde- ja idaosast. Nad on algselt pärit subtroopilisest kliimast, mis elab soodes ja soode ümbruses. Nende võrguga kabjad võimaldavad veeta palju aega ujumisel. Nende kabjad pakuvad neile tuge ka poristes ja märjades kohtades käies.

Pere Davidi hirvedieet

Mida söövad Pere Davidi hirved? Nad on taimtoidulised ja söövad peamiselt rohtu. Kui rohtu aga eriti talvisel ajal napib, söövad nad soodes ja nende ümbruses kasvavaid veetaimi.

Pere Davidi hirved teavad instinktiivselt, millist tüüpi heintaimi ja taimi süüa. Kuid kui nad söövad rohtu või muud taimestikku, mis on kemikaalide või pestitsiididega saastunud, võivad nad haigestuda või surra.

Pere Davidi hirvekiskjad ja ähvardused

Pere Davidi hirve ametlik kaitsestaatus on metsikus looduses väljasurnud. Veel 1800-ndate aastate lõpus oli Hiinasse jäänud vaid mõned neist hirvedest. Nende jahipidamine ja söömine oli nende elanikkonda oluliselt vähendanud. Väike rühm neist hirvedest kuulus Hiina keisrile nimega Tonghzi. Kuid üleujutus lõi aia, kus hirvi peeti, ja nad põgenesid. Neid põtru küttisid ja söövad selles piirkonnas talupojad ja sõdurid. Niisiis, kui nad elasid looduses, oli nende peamine kiskja mees . Tiigrid saagisid ka Pere Davidi hirve.

Praegu elab loomaaedades ja pühakodades vangistuses suhteliselt vähe Pere Davidi hirvi. Nende hirvede populatsiooni püütakse suurendada, kui nad elavad kaitsealadel.

Pere Davidi hirvede paljunemine, imikud ja eluiga

Paaritusaeg on selle hirve jaoks juunis. Isane Pere Davidi hirv ühineb emaste rühmaga, et paarituda ühe või enama inimesega. Selle aja jooksul võitleb isane hirv tõenäoliselt teiste isaste hirvedega, et kaitsta naissoost rühma, kellega ta on. Isased hirved löövad või kaklevad üksteist oma sarvedega võitlemiseks. Tugevam isane võidab.

Naise tiinusperiood on umbes 9 kuud ja ta sünnitab beebi elusalt, keda nimetatakse ka a fawn aprillis või mais. Enamikul emastel Pere Davidi hirvedel on üks munarakk. Kaks looma korraga on haruldasem. Kuded kaaluvad sündides 25–29 naela ja hakkavad kiiresti kasvama!

Nagu teisedki kullid, on ka need hirved sündinud valgete laikudega kasukas. Laigud kaovad vananedes. Fawn näeb, kui ta on sündinud, kuid ei saa kohe kõndida. Kuid üks loom vaevab end peaaegu kohe üles tõusma ja jalgadele raskusi panema. See on väga mõistlik. Kui vastsündinud munarakk püsiks looduses maas, oleks see haavatav kiskjate, näiteks tiigrite või korsaki suhtes. rebased .

Kollane põetab oma ema, kuni nad võõrutatakse ja hakkavad koos vanema hirvega rohtu sööma. Kollane jääb ema juurde umbes 14 kuuks, kui ta on valmis ilma tema abita ellu jääma.

Pere Davidi hirved elavad looduses umbes 18-aastaseks. Vanim Pere Davidi hirv on elanud 23 aastat ja see oli vangistuses, kus need hirved on hästi hooldatud.

Nende hirvede vananedes on nad altid haigustele, mis mõjutavad nende lihaskoe, mida nimetatakse ka müopaatiaks. Muide, seda tüüpi müopaatia sarnaneb hobuste müopaatiaga.

Pere Davidi hirvede populatsioon

Ehkki Pere Davidi hirvede ametlik kaitsestaatus on looduses väljasurnud, on mõned erandid. Looduskaitsjate jõupingutused rahvaarvu suurendamiseks on hakanud toimima. Osa neist hirvedest on loodusesse tagasi lastud, lootes, et nad sigivad ja suurendavad populatsiooni veelgi. Samuti hooldatakse loomaaedades ja muudes pühakodades endiselt palju Pere Davidi hirvi. Elanike arv on hinnanguliselt umbes 2000.

Selle imetaja aeglase populatsiooni kasvu üks põhjusi on see, et emasel hirvel on pesakonna kohta ainult üks laps. Kuid kui Pere Davidi hirvede populatsioon kasvab, võib see saada uue, ajakohastatud kaitsestaatuse.

Pere David's Deer KKK

Kas Pere Davidi hirv on välja surnud?

Ametlikult on Pere Davidi hirved loetletud väljasurnud looduses. Kuid see ei tähenda, et kuskil poleks ühtegi olemas. Aretusprogrammid on võimaldanud osa neist hirvedest loodusesse tagasi lasta. Lisaks on Here, Ameerika Ühendriikide ja mujal asuvates erinevates loomaaedades välja pandud Pere Davidi hirved.

Mitu Pere Davidi hirve on alles?

Ligikaudu 2000 neist hirvedest on maailma jäänud. Looduskaitsjad püüavad igal aastal selle hirve populatsiooni suurendada.

Kuidas Pere Davidi hirv Hiinas välja suri?

Pere Davidi hirved surid Hiinas looduses välja, kuna neid kütiti regulaarselt toidu või spordi eesmärgil. Nende märgalade elupaikade kadumine aitas kaasa ka hirvede populatsiooni massilisele langusele. Tee-ehitus on üks asi, mis viib märgalaruumi Pere Davidi hirvedelt ja teistelt seal elavatelt loomadelt ära.

Mida sööb Pere Davidi hirv?

See hirv sööb rohtu igapäevaselt. Kui aga rohtu pole erinevatel aastaaegadel rohkesti, söövad nad soodes kasvavaid veetaimi.

Kes avastas Pere Davidi hirve?

See hirv sai oma nime katoliiklasest preestri ja zooloogi / botaaniku järgi, kes selle avastasid. Tema nimi oli isa Armand David. Ta avastas nii hirved kui ka paljud muud loomade ja taimede liigid oma ekspeditsioonidel Hiinas 1800. aastate keskel. Ta saadeti sinna neid liike dokumenteerima, et teised saaksid nende kohta rohkem teada saada.

Kuva kõik 38 loomad, mis algavad tähega P

Allikad

    Huvitavad Artiklid