Kuninglik pingviin

Kuningliku pingviini teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Sphenisciformes
Perekond
Spheniscidae
Perekond
Eudüptid
Teaduslik nimi
Eudyptes Schlegeli

Kuningliku pingviini kaitse staatus:

Haavatav

Kuninglik pingviin Asukoht:

Antarktika
Ookean

Kuningliku pingviini faktid

Peamine saak
Krill, kala, krevetid
Eristav tunnus
Oranž nokk kollaste sulgedega peas
Elupaik
Kaljused Antarktika saared
Kiskjad
Leopardhüljes, mõõkvaal, haid
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
2
Elustiil
  • Koloonia
Lemmik toit
Krill
Tüüp
Lind
Loosung
Võib jõuda kiiruseni 20 mph!

Kuningliku pingviini füüsikalised omadused

Värv
  • Hall
  • Kollane
  • Must
  • Valge
Nahatüüp
Suled
Eluaeg
15 - 20 aastat
Kaal
3–6 kg (6,6–13 naela)
Kõrgus
60–68 cm (24–27 tolli)

'Üksik üritus võib hävitada kuninglikud pingviinid'



Asukad Antarktika Antarktika vetes jääb kuninglik pingviin mõistatusse mässitud mõistatuseks mõistatusse. Pärast aastakümneid kestnud uuringuid pole teadlased veel umbes kuus kuud aastas 100 protsenti kindlad, kuhu liik liikub! Tõenäoliselt ripuvad nad ringi Austraallane , Tasmaania ja Uus-Meremaa veed - ja killuke tõendeid viitab sellele -, kuid kindlus selles küsimuses välistab ornitolooge endiselt.



Me teame, et need pingviinid paljunevad ainult Macquarie saare ümbruses ja ei kulda kuldsulgekroone. Kuid kõige murettekitavam on see, et üks laastav sündmus - nagu tige torm või õlireostus - võib kuninglikud pingviinid välgatult pühkida.

5 põnevat kuningliku pingviini fakti

  • Teadlased pole endiselt kindlad, kus kuninglikud pingviinid talvitavad.
  • Need pingviinid paljunevad ainult Macquarie saarel ja selle ümbruses, väikesel maismaal Austraalia ja Antarktika vahel. Looma piiratud kasvukoht on murettekitav haavatavus.
  • Need pingviinid puhastavad regulaarselt 150 jalga sukeldumisi.
  • Nii isas- kui ka naispingviinidel on tibukasvatuskohustused.
  • Neid pingviine kasutati 19. sajandi lõpul ja 20. sajandi alguses halastamatult nafta pärast ära.

Kuningliku pingviini teaduslik nimi

Eudyptes Schlegelion selle pingviini teaduslik nimi. Eudyptes tuleneb kreeka keelest ja tähendab 'head sukeldujat'. Schlegeli on pseudo-ladina au austav zooloog Herman Schlegel, esimene inimene, kes kirjeldas kuninglikke pingviine.



Kuningliku pingviini välimus ja käitumine

Need pingviinid näevad välja peaaegu identsed makaronipingviinid . Ainus erinevus on esimese valge lõug võrreldes viimase mustaga. Silmapaistva sarnasuse tõttu arvavad paljud teadlased, et kuninglikud pingviinid on makaronipingviini alamliik. Kuid pingviinide taksonoomia üle peetakse tuliseid vaidlusi ja teised teadlased nõuavad, et nende kahe looma vahel oleks piisavalt geneetilisi erinevusi, et õigustada erinevat klassifikatsiooni.

Harjasest suurim pingviin liikide puhul on kuningate pikkus umbes 26–30 tolli, nende kaal on 6,6–17,6 naela ja isased on tavaliselt suuremad kui emased.

Liigi kollane pea sulestik, mis meenutab kuninglikku krooni, on tema nimekaim. Noored inimesed harrastavad aga ainult ühte rida kuldsulki iga silma kohal. Neil on ka õhukesed, pikad, erkoranžid arved.



Tahked sukeldujad teevad need pingviinid regulaarselt 50–150 jalga sukeldumisi, mis kestavad umbes kaks minutit.

Kaks kuninglikku pingviini vees, Macquarie saared, Austraalia
Kaks kuninglikku pingviini vees, Macquarie saared, Austraalia

Kuningliku pingviini elupaik

Need pingviinid ei sõida paljunemiseks kaugele ja kaugele. Selle asemel pöörduvad nad aasta-aastalt tagasi saarte kolmikusse Antipoodide ja Antarktika vahel: Macquarie, piiskop ja ametnik. Oma kiviklibu kallastele ehitavad need pingviinid pesitsushooajaks kodusid ja muudavad selle koduks septembrist veebruarini.

Kuningliku pingviini dieet

Kuninglikud pingviinid jäävad ellu väikeste pesetsetaaride dieedil kala , krilli, koorikloomi ja mõnikord kalmaar .

Kuninglike pingviinide kiskjad ja ohud

The Rahvusvaheline Looduskaitse Liit loetleb kuninglikud pingviinid kui Ohustatud lähedal.

Looduslikud kiskjad

Kasukahülged on kuninglike pingviinide peamised looduslikud kiskjad. Elevanthülged aeg-ajalt purustavad pingviinid ja skua linnud mõnikord pühkige üles tibud ja munad.

Aastatel 1870–1919 oli kuninglik pingviinijaht Down Underis suur äri. Rikkad õlirasvade poolest tapeti need pingviinid ja suruti nende väärtuslike ressursside pärast survet. Tasmaania väljastas pingviinijahilitsentsid ja aastas võeti hinnanguliselt 150 000.

Õnneks röövisid ametnikud õõvastavat tööstust erinevate keskkonnakaitseseadustega ja need pingviinipopulatsioonid on sellest ajast alates õitsenud.

Kuid nad pole vanasõnalistest metsadest väljas.

Kuna need pingviinid paljunevad ainult ühes piirkonnas, on liik erakordselt haavatav hävitava ilma ja sundimatute kaubanduslike merevigade, nagu naftareostused, suhtes. Kuna need on nii tihedalt kokku pakitud, võib teoreetiliselt üks katastroofiline sündmus kogu elanikkonna ühe hoobiga pühkida.

Sellisena heidab globaalse soojenemise oht kuninglikele pingviinidele suure varju. Täpsemalt, veetemperatuuri kõikumised võivad drastiliselt mere ökosüsteemi tõsta ja vähendada toiduvarusid, mis põhjustab nälga ja massilist surma.

Plastreostus, elupaikade hävitamine ja läheduses asuvad kutselised kalastusplatvormid, mis jäävad tollele pingviiniveele lähemale aastas, kujutavad samuti tõsist ohtu.

Kuningliku pingviini paljundamine, imikud ja eluiga

Paljundamine

Need pingviinid paljunevad ainult ühes piirkonnas: Macquarie saare klastris, mis on vaipkattega randades ja vegetatiivsetel kivistel nõlvadel.

Igal aastal tulevad kuninglikud isased septembris - daamide ees - kaldale, et renoveerida ja ehitada pesapesi. Mõned otsustavad kaevata nõlvadel ja liivad; teised ehitavad kivi- ja rohupesi maast madalast.

Munade munemine algab oktoobris, kui emased naasevad ja valivad oma monogaamsed hooajalised kaaslased. Erinevalt mõnest teisest pingviiniliigist, kes isoleeruvad paaritumiseks, pesitsevad kuninglikud tohututes kolooniates.

Need pingviinid munevad tavaliselt paar päeva kahe vahega kaks muna. Kuid teadmata põhjustel suruvad vanemad peaaegu alati esimese, tavaliselt väiksema, pesast enne koorumist välja.

Mõlemad vanemad inkubeerivad suuremat muna umbes 35–40 päeva kuni koorumiseni.

Imikud

Kui koorunud poegad saabuvad, lähevad emapingviinid kohe umbes kaheks nädalaks merele järele, samal ajal kui isased jäävad imikutega tagasi, hoides neid soojas ja turvalises olekus. Kui daamid naasevad ja võtavad üle tibukasvatusülesanded, suunduvad isased välja.

Sündides on koorunud poegadel pruunikashall ja valge alt.

Kuu vanuselt moodustavad hooaja koorunud poegadest lasteaiad, mida nimetatakse sõimedeks. Nendel rühmitustel on kolm eesmärki: kaitse, soojus ja sotsialiseerumine. See annab pingviinivanematele ka rohkem aega söötmiseks.

Umbes kahe kuu pärast tibud müttavad, kasvavad veekindlad suled ja pesitsevad pesa. Seitsme kuni üheksa aasta vanused pingviinid saavad suguküpseks.

Eluaeg

Need vabas looduses elavad pingviinid elavad tavaliselt 15–20 aastat.

Kuninglike pingviinide populatsioon

Praegu on kogu looduslike kuninglike pingviinide populatsioon 850 000 paari - umbes 1700 000 isendit. Suurim koloonia, umbes 500 000 paarist, pesitseb Macquarie saarel Hurd Pointi ümbruses.

The IUCN kategoriseerib need pingviinid ohustatud lähedaste hulka, mis tähendab, et liik ootab tulevikus võimalikku väljasuremist, kuid ei ole veel umbrohus. Kõik pingviinid muutusid kaitsealusteks liikideks 1961. aastal, kui jõustus 1959. aasta Antarktika leping.

Kuninglikud pingviinid loomaaias

Liigi piirkondlike paljunemispiirangute tõttu pole neid pingviine ühelgi USA loomaaias! Isegi Austraalia ja Uus-Meremaa loomaaiad ja akvaariumid jäävad sellest kinni väikesed pingviinid , gentoosid ja kuningad .

Vaata kõiki 21 loomad, mis algavad tähega R

Huvitavad Artiklid