Lumekakk

Lumise öökulli teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Strigiformes
Perekond
Strigidae
Perekond
Bubo
Teaduslik nimi
Bubo Scandiacus

Lumise Öökulli kaitse staatus:

Vähim mure

Lumine Öökull Asukoht:

Euraasia
Euroopa
Põhja-Ameerika
Ookean

Lumised öökullide faktid

Peamine saak
Lemmings, Voles, Fish
Eristav tunnus
Mustvalged märgised ja suur pea
Tiibade siruulatus
130 cm - 164 cm (51 tolli - 65 tolli)
Elupaik
Metsamaa Arktika tundras
Kiskjad
Inimesed, rebased, metsikud koerad
Dieet
Kõigesööja
Elustiil
  • Üksildane
Lemmik toit
Lemmings
Tüüp
Lind
Keskmine siduri suurus
7
Loosung
Üks suurimaid öökulliliike maailmas!

Lumise Öökulli füüsikalised omadused

Värv
  • Hall
  • Must
  • Valge
Nahatüüp
Suled
Tippkiirus
50 miili tunnis
Eluaeg
10–17 aastat
Kaal
1,1 kg - 2 kg (2,4 naela - 4,4 naela)
Kõrgus
60–75 cm (24–30 tolli)

Lumine öökull on tuntud ka kui arktiline öökull või suur valge öökull. Lumist öökulli leidub peamiselt polaarjoonel, kusjuures lumiste öökullide leviala ulatub üle Kanada, Gröönimaa, Euroopa ja Aasia. Lumine öökull on Quebeci ametlik lind Kanada kirdeosas.



Lumine öökull on üks suurimaid öökulliliike maailmas, keskmine täiskasvanud lumine öökull kasvab umbes 65 cm pikkuseks ja umbes 140 cm tiivaulatusega. Lumed öökullid võivad aga olla sellest väiksemad ja kasvada isegi üle 75 cm kõrguseks.



Hoolimata põhjapolaarjoone lumiste öökullide ulatusest, on teatatud, et lumised öökullid sõidavad toitu otsides lõunasse. Lumiseid öökulle on märgatud USAs Texases lõuna poole ja isegi Kariibi merelt. Lumiseid öökulli on sageli märgatud ka kogu Euroopas ja Aasias, Suurbritanniast Lõuna-Hiinani.

Lumised öökullid teevad pesa maapinnale, kuid pesitsuskoha valisid nad väga hoolikalt. Lumise öökulli pesapaigal peab olema hea nähtavus, et lumine öökull suudaks silma peal hoida oma ümbrusel, samuti peab lumise öökulli pesal olema hea toiduallikas, et lumine öökull ei peaks seda tegema. lahkuge pesast pikaks ajaks (kui üldse), et süüa.



Lumised öökullid paljunevad mais ja emane lumine öökull muneb kuni 14 muna, kuigi lumise öökulli keskmine siduri suurus on umbes 7. Puhtad valged lumiste öökullide tibud kooruvad munadest pärast umbes 5-nädalast peiteperioodi. Nii isane öökull kui ka emased öökullist vanemad aitavad poegi toita ja karta ning kaitsevad ka lumiseid öökullitibusid kiskjate eest.

Kuigi lumised öökullid on kõigesööjad, on neil peamiselt kiskjatoit. Lemmingid ja muud väikesed närilised, näiteks hiired ja mädanik, on lumise öökulli peamised toiduallikad. Lumised öökullid on oportunistlikud jahimehed, mis tähendab, et nad kasutavad võimalust suuremate loomade küttimiseks. On teada, et lumised öökullid jahivad kalu (kui nad neid leiavad), oravaid, küülikuid, rotte, linde ja isegi suuri imetajaid, nagu öökullid ja rebased.

Nagu teisedki suured linnuliigid, neelab lumine öökull teadaolevalt toidu tervena ja regurgitseerib seejärel luud graanulitena kuni 24 tundi pärast toitmist. Enesehoidmiseks peab lumine öökull sööma iga päev umbes 5 lemmingut või hiirt, mis on peaaegu 2000 ühe aasta jooksul.



Lumises öökullis on teadaolevalt erevalged suled, mis sageli laiguvad musta ja halliga. Lumisel öökullil on ka suured silmad, terav, kaardus nokk ja suur pea koos sulgedega jalgadel. Kõik need lumise öökulli omadused võimaldavad lumisel öökullil polaarringil võimalikult edukalt ellu jääda.

Suure suuruse tõttu on lumisel öökullil keskkonnas vähe looduslikke kiskjaid. Lumist öökulli jahtivad inimesed on koos lume öökulliga peamised kiskjad koos suurte rebaste, metsikute koerte ja huntidega.

Kuva kõik 71 loomad, mis algavad tähega S

Allikad
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Loom, lõplik visuaalne juhend maailma metsloomadele
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Maailma loomade entsüklopeedia
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Kingfisheri loomade entsüklopeedia
  4. Richard Mackay, California ülikooli press (2009) Ohustatud liikide atlas
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustreeritud loomade entsüklopeedia
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley loomade entsüklopeedia
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) Lindude entsüklopeedia

Huvitavad Artiklid