Tawny Owl

Tawny Owl teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Strigiformes
Perekond
Strigidae
Perekond
Strix
Teaduslik nimi
Strix aluco

Tawny Owli kaitse seisund:

Ohustatud lähedal

Tawny Owl Asukoht:

Aasia
Euraasia
Euroopa

Tawny Owl Faktid

Peamine saak
Hiired, kärn, putukad
Eristav tunnus
Suured silmad ja fantastiline kuulmine
Tiibade siruulatus
81 cm - 105 cm (32 - 41 tolli)
Elupaik
Tihe mets ja avatud metsamaa
Kiskjad
Hawks, Eagles, Buzzards
Dieet
Kõigesööja
Elustiil
  • Üksildane
Lemmik toit
Hiired
Tüüp
Lind
Keskmine siduri suurus
3
Loosung
Kõige levinum öökull Euroopas!

Tawny Owl füüsikalised omadused

Värv
  • Pruun
  • Hall
  • Must
  • Valge
  • Niisiis
Nahatüüp
Suled
Tippkiirus
50 miili tunnis
Eluaeg
4 - 6 aastat
Kaal
350g - 650g (12oz - 23oz)
Kõrgus
38cm - 43cm (15 - 17 tolli)

'Tawnies on Ühendkuningriigis ülekaalukalt kõige levinum öökulliliik, kelle populatsioon on hinnanguliselt 50 000 paari.'



Puidust öökulliliik, punakullid on väga territoriaalsed ja umbes puidutuvisuurused. Need keskmise suurusega öökullid elavad kogu Euroopas ja mõnes Aasia piirkonnas, kuid peamiselt leiate neid metsastunud kohtades Euroopas. Tegelikult on need öökullid ühed levinumad öökullid, kes elavad Euroopas ja on Ühendkuningriigis kõige levinumad röövlinnud.



Uskumatud Tawny Owl Faktid!

  • Harilikud öökullid on tuntud ka kui pruunid öökullid.
  • Harilikke öökulli aetakse mõnikord segi öökullitaolise linnuga, keda nimetatakse taevaseks konnasuudeks.
  • Sellele öökullile omistatakse klassikaline kutse “twit twoo”. See on aga isase ja emase kattuvate helide vale tõlgendamine.

Tawny Owl teaduslik nimi

The teaduslik nimi harilikust öökullist on Strix aluco. Strix on kreeka tuletis, mis tähendab 'öökull'. Aluco pärineb aga itaaliakeelsetest sõnadest allocco. Allocco tähendab ladina ulucusest pärit öökulli (“öökull”). Neid nimetatakse ka pruunideks öökullideks.

Hariliku öökulli välimus

Harilikke öökulle peetakse robustseteks öökullideks, nende pikkus on kuni 43 cm ja tiibade siruulatus kuni 100 cm. Nad on jämedamad kui teised sarnased öökulliliigid, sealhulgas kotkas ja Uurali öökullid. Keskmiselt kaaluvad need öökullid umbes 1 naela. Selle tunnete ära ümardatud pea ja keha ning silmade ümber olevate tumedamate sulgede rõnga järgi. Neid nähakse looduses pruuni, halli või punakaspruuni värvusega. Kõigil punase öökulli värvidel on tumedate triipudega heledam alaosa.



Emased on meestest keskmiselt 5% pikemad ja üle 25% raskemad. Põhjapoolsed alamliigid on keskmiselt 10% pikemad ja 40% raskemad kui teised alamliigid.

Harilik öökull, üks lind kännu otsas
Harilik öökull, Strix aluco, üks lind kännul, Gloucestershire, 2010. aasta talv

Hariliku öökulli käitumine

Need öökullid on öised röövlinnud. Tavaliselt tähendab see, et neid võib päevavalguse ajal leida oma puuraugupesadest magavatena. Varakevadisel pesitsushooajal võib isaseid siiski päeval jahti pidada, et paarilisele toitu koguda.

Need väledad öökullid on sügisel, talvel ja varakevadel ülimalt häälekad. Öösel on neid sageli kuulda, kui nad müristavad ja kriuksuvad. Need erinevad kõned võimaldavad neil oma territooriumi tähistada, suhelda teiste öökullidega ja aidata kaaslast meelitada. Pesade kaitsmisel võivad nad olla väga agressiivsed. Need põhjustavad inimestele rohkem vigastusi kui ükski teine ​​lind Euroopas. Harilikud öökullid ei ela koos teistega, kui neil pole kaaslast ega öökulle.



Tawny Owl elupaik

Harilikke öökullisid peetakse elavateks lindudeks kogu nende suurel geograafilisel vahemikul - 3,8 miljonit ruut miili. Nende öökullide metsik populatsioon maailmas ulatub Ühendkuningriigist ida suunas Lääne-Siberisse. Seega, kuigi neid öökulli segi aetakse räpased konnasuud , nad ei ela isegi samal kontinendil kui Austraalia lind. See tähendab, et nad ei rända väljaspool oma territooriumi. Kui pojad lahkuvad vanemate pesast, ei rända nad oma iseseisva territooriumi leidmiseks kuigi kaugele.

Need öökullid muudavad oma kodu tihedaks fores t ja metsamaa. Need kaetud maastikud võimaldavad neil päeval häirimatult puhata. Neid leidub peamiselt leht- ja segametsades ning nad meeldivad olla vee lähedal. Haljasalad, nagu kalmistud ja pargid, linnapiirkondades on võimaldanud nende elupaigal laieneda sellistesse kohtadesse nagu Londoni kesklinn. Samuti eelistavad nad madalamaid alasid, eriti jahedamas kliimas.

Tänu suurepärasele nägemisele ja kuulmisele on need hästi kohanenud metsaga. Kuna nad on öösel, on punakullide areng andnud neile parema binokulaarse nägemise tagamiseks silmad ette. Nende nägemus on 100 korda parem kui inimestel. Evolution on andnud neile ka unikaalse kujuga kõrvaavad, et parandada suuna kuulmist.

Hariliku öökulli dieet

Kuna harilikud öökullid on öised, saavad nad oma saagi kiireks püüdmiseks kasutada uskumatu kuulmise ja öise nägemise eeliseid. Nende lend on peaaegu täielikult ilma helita, mistõttu on neil lihtne ohvrite juurde alla libiseda. Need öökullid röövivad väikseid närilisi, näiteks mädanikke ja hiired ja ka mardikad , konnad ja kala. Sarnaselt teiste öökulliliikidega neelavad nad saagi tervelt alla. Mõne tunni pärast löövad nad uuesti kõik, mis on seedimata. Need seedimatud osad on keskmise suurusega hallide graanulite kujul, mis koosnevad karusnahast ja väikestest luudest.

Harilikud öökullid on röövloomad ka teistele vähem agressiivsetele metsakullidele. Väikesed öökullid ja pika kõrvaga öökullid sel põhjusel on nendega raske koos eksisteerida.

Tawny Owl kiskjad ja ähvardused

Harilikud öökullid on teiste röövlindudega võrreldes suhteliselt väikesed linnud. Nende väiksem suurus muudab nad mitmete looduslike kiskjate jaoks ilmsemaks sihtmärgiks oma keskkonnas. Nende öökullide röövloomade hulka kuuluvad suuremad röövlinnud, nagu näiteks kullid, kotkad, sookured ja veelgi suuremad öökulliliigid. Kõige murettekitavamad röövlinnud on kotkakullid ja põhja-käokullid. Teised loomad võivad neid ohustada, eriti nende munad ja tibud, sealhulgas koerad, kassid ja rebased. Samuti on teada, et männimarjad ründavad oma pesa munade järele.

Tawny Owli paljundamine, imikud ja eluiga

Umbes üheaastaselt hakkavad need öökullid paarituma. Nad paarituvad teadaolevalt kogu elu, kuid see pole universaalne. Tegelikult on mõned isased registreeritud polügaamsetena. Enamik harilikke öökullisid rajavad pesa puuraukudesse, kuid võivad hõlpsalt kasutada ka vanu harakate pesasid, auke hoonetes ja inimtegevusest valmistatud pesakaste.

Kõikjal 3–6 muna muneb emane öökull hiliskevadel kuni suve alguse pesitsusperioodini. Emasloom veedab umbes ühe kuu oma munade inkubeerimisel, samal ajal kui abikaasa talle toitu toob. Paaritatud paar kasvatab tibusid umbes kahekuuseks saamiseni. Tõendid näitavad siiski, et need öökullid võivad oma tibude eest hoolitseda kuni 3 kuu vanuselt.

Metsikud öökullid elavad tavaliselt 4–6 aastat, sõltuvalt erinevatest teguritest. Vanim registreeritud öökull oli vangistatud lind, kes elas Suurbritannias 27 aastat. Looduses elas teadaolevalt vanim punane öökull 18 aastat. Lisaks tugevamate röövlindude ohvriks langemisele on nende eluiga lühenenud vähe. Hiljuti vanemate pesast eemaldatud noored öökullid nälgivad oma territooriumi rajamisel. See on väga levinud noorte öökullide puhul, kes keelduvad vanemate territooriumilt välja kolimast. Muidu surevad nad sõidukite, rongide ja juhtmetega seotud õnnetustes.

Hariliku öökulli populatsioon

Kogu maailmas ulatub nende öökullide populatsioon Ühendkuningriigist kogu Euroopasse ja itta Iraanini. Harilikke öökullisid leidub kuni Siberi lääneosani ning Tadžikistani, Pakistani ja Kõrgõzstani osadele. Suurbritannias puuduvad nad saartelt, samuti Iirimaalt. Veidi on juttu või müüti, et need öökullid ei armasta lühikesi merereise teha, mis võiks seda levikut seletada.

Just Euroopa mandril on neid öökulli hinnanguliselt 970 000 kuni 2 000 000. Nende elanikkonda pole aastate jooksul regulaarselt registreeritud, kuid tõendid viitavad üldisele suurenemisele.

Vaata kõiki 22 loomad, mis algavad tähega T

Huvitavad Artiklid