Harjaspingviin

Harjaspingviini teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Sphenisciformes
Perekond
Spheniscidae
Perekond
Eudüptid
Teaduslik nimi
Laridae tugevad;

Harjapingviini kaitse staatus:

Haavatav

Harjaspingviin Asukoht:

Ookean
Okeaania

Harjaspingviini faktid

Peamine saak
Krill, kala, krevetid
Eristav tunnus
Punane nokk ja erekollased kulmud
Elupaik
Kaljused Antarktika saared
Kiskjad
Leopardhüljes, mõõkvaal, haid
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
2
Elustiil
  • Koloonia
Lemmik toit
Krill
Tüüp
Lind
Loosung
On pikkade kollaste kulmudega!

Harjaspingviini füüsikalised omadused

Värv
  • Hall
  • Kollane
  • Must
  • Valge
Nahatüüp
Suled
Eluaeg
15 - 20 aastat
Kaal
3–6 kg (6,6–13 naela)
Kõrgus
60–68 cm (24–27 tolli)

Harjaspingviinil on pikad kollased kulmud.




See elab Snare Islandi-nimelise kivise Antarktika saare lähedal asuvates vesistes piirkondades, kus ta sööb krilli ja muid maitseid. See pingviin on üks kuuest erinevast liigist, kes elavad üldises piirkonnas. Harjas pingviin on hall, kollane, must ja valge. Ta elab looduses koguni 20 aastat.

Uskumatud harjaspingviini faktid!

• Pingviin sööb krilli, noori kalmaare ja muid vees elavaid väikeloomi.
• See elab ainult ühel saarel Uus-Meremaa lähedal.
• Harjapingviin paljundab igal aastal tavaliselt ühe tibu.
• Neid röövivad orkad, leopardhülged ja mitmesugused linnud.
• Need pingviinid elavad vabalt erinevates loomaaedades sellistes kohtades nagu Antwerpen ja Paradisio.

Harjaspingviini teaduslik nimi

Harjaspingviini teaduslik nimi on Eudyptes robustus. Nimi Eudyptes põhineb kreekakeelsetel sõnadel, mis tähendavad “hea tuuker”. Sõna robustus seostub pingviinide tugevate ja jõuliste eluviisidega. Nad on vastupidavad ja suudavad omaette elada igasugustes keskkondades, kuigi nad on tibude kasvatamiseks paarilised.



Harjaspingviini välimus

Harjaspingviin on keskmise suurusega lind, kellel on erekollaste sulgedega kulm, mis kulgeb mõlemast silmast tagasi pea taha. See on mõlemas soos sama. Kui sugud on väga sarnased, kipuvad isased olema veidi suuremad ja suu raskemad. Lindudel on mõlemal erkpunased silmad, kuid silmad pole nii punased kui kivihüppaja pingviinil. Noored linnud kipuvad olema vähem domineerivad, kahvatu lõua ja lühikese harjaga. Nii täiskasvanutel kui ka alaealistel on põsel iseloomulikud valged triibud ja noka ümber paljas valge-roosa triip.

Harjaspingviin kividel
Harjaspingviin kaljul

Harjaspingviini käitumine

Ehkki haripingviinid tunduvad väga rahumeelsed, satub haripingviin igal aastal tülli uute kaaslaste vajaduse tõttu, nii noorpingviinide jaoks paarilise leidmiseks kui ka vanade jaoks, kes vajavad uut kaaslast. Nendes võitlustes haaratakse lind kaelast ja pekstakse haarava linnu tiibadega.

Harjaspingviin suudab teha mitmeid häälitsusi, alates siblimisest ja plahvatuslikest hüüetest kuni rütmiliste trompetite ja pidurdavate helideni, mis kannavad merel olles pikki vahemaid. Vaatamata kogu sellele tegevusele on need linnud enamasti rahumeelsed ja hästi käitunud. Linnud ei otsi võitlust ja üldiselt asuvad nad rahule, kui võitlusperiood on läbi.



Harjaspingviini elupaik

Harjaspingviin elab meres ja maal, olenevalt sellest, millises hooaja osas ta viibib. Pesitsuseta hooajal pole pingviini elupaigast palju teada, ehkki neid on nähtud maal Uus-Tasmaanias Meremaa ja muud kohad. Enamasti pesitsevad need pingviinid tihedates kolooniates rannikukividel või Olearia metsade puude all. Nendes kohtades kaevavad pingviinid madalaid auke ja kihistavad põhja rohu, okste, lehtede, veerisega või turbaga. Seejärel lisavad nad mudaserva, et tõsta pesa tase maapinnast kõrgemale.

Kui nad on taimestikus liikunud, surevad nad tugeva pesitsustegevuse tõttu, sel ajal kolib koloonia uude pesitsuskohta. Oja lähedal pesitsevatel kolooniatel võib olla eelis teiste ees, kuna seal on joogi- ja suplusvesi, kuid see pole vajalik ja paljud pesitsuskolooniad asuvad veest kaugel.

Harjaspingviini dieet

Snarese haripingviinide toitumine ei ole hästi teada, kuid eeldatakse, et nad söövad enamasti krilli koos võrdse osa kalmaari ja väikeste kaladega. Kust ja kuidas nad seda toitu püüavad, pole teada, kuid tundub, et seda tehakse peamiselt lennult ookeanis ujudes. Tundub, et nad ei söö muid toiduaineid.

Harjaspingviini kiskjad ja ohud

Harjaspingvineid röövivad paljud suured jahimehed, sealhulgas Tapjavaalad , haid ja leopardtihendid . Nende lapsi ja mune ähvardab petelsid ja skuad . Inimesed ega teised teadaolevad kiskjad ei ohusta neid. Uus-Meremaa valitsus kaitseb neid osana jõupingutustest, et nad oleksid elujõulised ja terved.

Harjaspingviinide paljunemine, imikud ja eluiga

Harjad haripingviinid saavad paljuneda kuskil viie kuni üheksa aasta vanuses. Nad algavad septembri alguses ja sigivad millalgi siis ja jaanuari vahel. Kui nad sigivad, tõusevad isased tagajalgadel püsti ja klapivad tiivad, püüdes kaaslast meelitada. Harjaspingviinid paarituvad tavaliselt kogu elu, nii et kui nad on leidnud endale usaldusväärse partneri, jäävad nad tavaliselt temaga elu lõpuni. Nad kohtuvad igal aastal pingviinide paljunemiskohas ja kui nad kokku saavad, on nad üksteisele truud, kuni järgmisel aastal uuesti kohtuvad.

Kui nad on paaritunud, ehitavad pingviinid oma pesad olemasolevatesse kivimitesse, seejärel kaunistavad selle mis tahes pehmete materjalidega, mida nad leiavad. Nad kasutavad seda pesa munade munemiseks umbes üks kuni kolm nädalat pärast sigimist. Esimene muna on palju väiksem kui teine ​​muna ja tõenäoliselt ei haudu. Kui see juhtub, pole see tõenäoliselt ellu jäänud.

Kui mõlemad munarakud on munenud, inkubeerivad vanemad neid esimesed 10 päeva vaheldumisi, seejärel lahkub isane järgmised 12 päeva toitu otsima. Kui ta tagasi tuleb, on rollid vastupidised ja emane läheb toitu otsima, samal ajal kui isane munadel istub.

Kui muna koorub, istub isane munade peal ja valvab neid esimesed kolm nädalat, kaitstes tibu kõigi sissetungijate eest, samal ajal kui emane läheb välja ja toob tibule toitu tagasi. Lõpuks valvavad ja toidavad tibu mõlemad vanemad. Pärast tibu kasvu ja molutamist viiakse umbes 11 nädala pärast tibu vette ja lastakse seda ise valmistada. Kui lind on omaette, võib ta elada 15–20 aastat, võttes 5–9-aastaseks saamise ajaks aega sigimiseks.

Haripingviinide populatsioon

Rühma kuulub praegu umbes 25 000 paari. Tundub, et nad hoiavad selle arvu juures kindlalt kinni või kasvavad isegi veidi. Kui katk või mõni muu sündmus tabaks, poleks nende tühjaks laskmiseks palju vaja ja sel põhjusel on Rahvusvaheline Looduskaitse Liit neid praegu loetletud haavatavatena. Sel hetkel võib pingviinide populatsioon jätkuvalt kasvada või see võib väheneda, sõltuvalt pingviinide järgmiste aastate edenemisest. Võimalike ohtude hulka kuulub uue kiskja kasutuselevõtt, saarte ümbruses ülepüük, mis võib vähendada nende toiduallikat, reostus või veetemperatuuri tõus, mis ajab saaklooma saartelt eemale. Nendel põhjustel on Uus-Meremaa valitsus võtnud nende lindude kaitse jätkamiseks meetmeid, mis kaitsevad mere toitumisalasid ja Snarese saare elupaiku.

Kuva kõik 59 loomad, mis algavad tähega C

Huvitavad Artiklid