Indohiina tiiger



Indohiina tiigri teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Carnivora
Perekond
Felidae
Perekond
Panthera
Teaduslik nimi
Panthera Tigris Corbetti

Indohiigi tiigri kaitse staatus:

Ohustatud

Indohiina tiiger Asukoht:

Aasia

Indohiina tiigrifaktid

Peamine saak
Hirv, veis, metssiga
Elupaik
Eraldatud mägised metsad
Kiskjad
Inimene
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
2
Elustiil
  • Üksildane
Lemmik toit
Hirved
Tüüp
Imetaja
Loosung
Arvatakse, et Hiinas on see juba välja surnud!

Indohiina tiigri füüsikalised omadused

Värv
  • Must
  • Valge
  • Oranž
Nahatüüp
Karusnahk
Tippkiirus
60 mph
Eluaeg
18-25 aastat
Kaal
100 kg - 195 kg (221 naela - 430 naela)

'Igal indohiina tiigril on oma triibuline muster, nii et kaht tiigrit pole täpselt ühesugused'



India kaguosas elavad indohiina tiigrid. Neil on oranž või kuldkate, millel on mustade triipudega muster. See tiiger elab üksi ja jääb enamasti varjatuks. Nad võivad vabas looduses elada 15–26-aastaseks.



5 indohiina tiigri fakti

• Indohiina tiigrid on kiskjad

• Nad on öösel ja jahivad öösiti

• Need tiigrid elavad nii troopilistes vihmametsades kui ka rohumaadel ja mägedes

• Indohiigi tiiger on ohustatud liikide nimekirjas

• Isane indohiiglasest tiiger võib kaaluda kuni 430 naela!

Indohiina tiigri teaduslik nimi

Indohiina tiiger on selle looma üldnimi, samas kui tema teaduslik nimi on Panthera Tigris Corbetti. Sõna Panthera tähendab leopardit ja sõna Tigris ladina keeles tiiger. Lisaks viitab sõna Corbetti briti mehele nimega Jim Corbett, kes oli jahimees, kelleks sai Indohiina tiigrite looduskaitsja. See tiiger kuulub Felidae perekonda ja klassi Mammalia.

Kiire võrdlusena on need tiigrid väiksemad kui a Bengali tiiger , kuid suurem kui a Malaisia ​​tiiger . Kunagi arvati, et Indo-Hiina tiiger ja Malaisia ​​tiiger on sama alamliik. Kuid 2004. aastal kinnitati ametlikult, et need kaks tiigrit on erinevad alamliigid.



Indohiigi tiigri välimus ja käitumine

Nendel tiigritel on mustade triipudega oranž või kuldkate. Nende karusnaha värv aitab neid toitu jahtides metsas peita. Tiigri triibud sulanduvad vihmametsas varjega kokku, mistõttu on raske neid suuri kasse näha. Selle tiigri kõhul, näol on ka valge karusnahk ja kaelas on valged juuksed.

Sellel suurel kassil on võimsad kollased või heledad silmad, mis võimaldavad tal öösel jahipidamisel pimedas suurepäraselt näha. Lisaks on neil suurepärane kuulmine, mis aitab neil avastada ka saaki, nagu hirved, metssead ja isegi ahvid .

Nendel tiigritel on pikad küünised, mis on sissetõmmatavad. See tähendab, et tiiger saab küünised tagasi käppadesse tõmmata, kui tal neid vaja pole. Need küünised võimaldavad tiigril puust ohutult ronides koore küljest kinni hoida.

Selle tiigri tugevad tagajalad võimaldavad tal hõlpsalt hüpata kõrgetele puuoksadele, ujuda ja saaki taga ajada. See tiiger suudab joosta kiirusega kuni 60 miili tunnis. Niisiis on selle tiigri jooksukiirus peaaegu sama kiire kui pesapalliheitja kõverpall.

Meessoost tiiger kasvab 8 ja pool kuni 9 ja pool jalga. Nad võivad kaaluda 330–430 naela. 9 ja poole jalaga isane tiiger on sama pikk kui 7 keeglitihvti. 430-naelane isane tiiger on poole raskem kui täiskasvanud hobune. Naiste tiigrid võivad olla 7 ja pool kuni 8 ja pool jalga ning kaaluda 220 kuni 290 naela. 8 ja poole jalga pikkune tiiger võrdub poole kaelkirjaku kõrgusest. 290-naelane tiiger on sama raske kui 3 tualetti.

Need tiigrid on üksikud loomad. Ainus kord, kui näete mõnda neist tiigritest, on see, kui emad hoolitsevad poegade eest ja paaritumisajal.

Need tiigrid on häbelikud ja neile meeldib silma eest varjatud olla. Kuid isane muutub agressiivseks teise tema territooriumile siseneva tiigri suhtes, eriti paaritumisajal. Kas olete oma naabruskonnas kunagi näinud kassi puu koort kratsimas? See on üks viise, kuidas kass (ka need tiigrid) tähistab oma territooriumi signaalina teistele kassidele eemale hoidmisest.

Külgvaade kõndivast India tiigrist

Indohiina tiigri elupaik

India kagu tiigrid elavad Aasia kaguosas. Täpsemalt, nad elavad Kambodžas, Laoses, Tais, Vietnamis ja Myanmaris. Nad elavad troopilises kliimas nii vihmametsades kui ka rohumaadel ja mägedes.

Need tiigrid rändavad mägedes kõrgematele aladele toitu leidma, kui nende praegusel territooriumil on saaki vähe.

Indohiina tiigridieet

Mida söövad indohiina tiigrid? Need tiigrid on kiskjad. Liha tüüp, mida nad söövad, sõltub nende territooriumil saadaolevast lihast. Sambarihirved, serov (kitsetaoline imetaja), metssead ja bengeng (metsveised) on kõik selle tiigri tavalised saagiks. Kui aga neist loomadest on puudus, võib Indohiigi tiigri dieet sisaldada ahve, siga mägrad ja ühtlane portsud !

Need tiigrid saavad ühe söögikorra ajal süüa kuni 88 naela liha. 88 naela liha on kaalult võrdne 6 keeglipalliga!

Indohiina tiigerkeelel on papillid. Kui mõelda papillidest, kujutage ette tiigri keelel pisikesi piike. Need aitavad indohiina tiigril eemaldada surnud saagist sulgi või liha, ilma et see kahjustaks tema keelt. Kui teil on toakass, on ka tema keelel papillid! Kodukassi papillid on aga palju pehmemad kui Indo-Hiina tiigri papillid, kes peavad looduses suuri saaki taga ajama.



Indohiina tiigrikiskjad ja ohud

Indohiina tiigritel pole ühtegi loomakiskjat. Inimesed on seal ainult kiskjad. Mõned inimesed jahivad neid tiigreid spordi või karusnaha, küüniste või liha pärast. Mõnda tüüpi iidseid ravimeid valmistatakse selle tiigri osade abil.

Elupaigakadu on veel üks oht Indohiina tiigritele. Metsade alad, kus nad elavad, raiutakse ja puhastatakse. Sellele alale pühendatakse teede pikendamist ja põllumaade loomist.

Selle tiigri kaitsestaatus on ohustatud. Selle tiigri kaitsmiseks on seadused tema jahipidamise vastu. Indokiinlaste tiigrite salaküttimise eest võidakse karistada aastaid vangistusega. Samuti hoitakse üle 60 sellist tiigrit loomaaedades, et neid kaitsta ja nende populatsiooni suurendada.

Indohiina tiigrite paljunemine, imikud ja eluiga

Indohiina tiigrite paaritumisperiood jääb ajavahemikku novembrist aprillini. Kui emased tiigrid on paaritumiseks valmis, vabastavad nad isaste tiigrite hoiatamiseks lõhna. Samuti teevad emased urisevat või nurruvat häält, et meelitada mehi. Pole haruldane, kui kaks meest kaklevad ühe emase pärast. Tugevaim võidab ja paaritub emasega.

Emane indohiiglasest tiiger on rase umbes 16 nädalat. Ta sünnitab elusalt 2–6 poega. Iga poeg kaalub umbes 2 naela. Kui emane on rase, lahkub isane tiiger tulevasest emast.

Indohiina tiigrite beebid on tuntud kui poegad. Nad sünnivad pimedas ja abituna kaevus. Poegi silmad ei avane umbes 6–12 päeva pärast tema sündi. Ema tiiger imetab oma poegi umbes 6-kuuseks saamiseni. Pärast seda õpetab ta oma poegadele toitu jahtima ja toob neile osa püütud saagist. Ema tiiger on oma poegade ohutuse suhtes väga tundlik. Kui ta tunneb, et tema pojad on ohus, kolib ta nad teise kasti või piirkonda, et hoida neid kiskjatest eemal.

Umbes 18 või 24 kuu vanuselt on pojad piisavalt vanad, et lahkuda oma ema pesast ja minna ise välja. 2 või 3 aasta pärast on neil oma pojad.

Indohiina tiigrid elavad 15–26 aastat. San Diego loomaaias oma kodu teinud Sumatra tiiger (sarnane Indohiimaa tiigriga) elas 25-aastaseks. See Sumatrani tiiger on kõige vanem.

Indokiinlaste tiigrite vananedes võivad nad kogeda nägemisprobleeme, mis võivad põhjustada toitumise puudumist, kuna nad ei suuda saaki tabada. Lisaks on haige vanem tiiger haigestunud või vigastatud, siis on see piirkonna teiste tiigrite rünnakute suhtes haavatav.

Indohiina tiigrite populatsioon

Indohiigi tiigri kaitsestaatus on Ohustatud . Elanike arv väheneb elupaikade kadumise ja salaküttimise tõttu.

Indokiinlaste tiigrite koguarvu on raske hinnata, sest need suured kassid suudavad nii hästi peidus püsida. Arvatakse, et eksisteerinud on umbes 350 inimest. Suurim indokiinlaste tiigrite kontsentratsioon on Tais.

Vaata kõiki 14 loomad, kes algavad minuga

Huvitavad Artiklid