Pika kõrvaga öökull

Pika kõrvaga öökullide teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Linnud
Tellimus
Casuariiformes
Perekond
Casuariidae
Perekond
Casuarius
Teaduslik nimi
Casuarius

Pika kõrvaga öökullide kaitse staatus:

Vähim mure

Pika kõrvaga öökulli asukoht:

Aasia
Euraasia
Euroopa
Põhja-Ameerika

Pika kõrvaga öökullide faktid

Peamine saak
Närilised, väikesed linnud ja roomajad
Eristav tunnus
Pikad kõrvakimbud ja kollakaspruunid silmakettad
Tiibade siruulatus
86 cm - 98 cm (34 tolli - 38,5 tolli)
Elupaik
Okaspuumetsad
Kiskjad
Kotkad, Harks, Rebased
Dieet
Kiskja
Elustiil
  • Üksildane
Tüüp
Lind
Keskmine siduri suurus
5
Loosung
Kõrvakimbud muudavad selle suuremaks!

Pika kõrvaga öökullide füüsikalised omadused

Värv
  • Pruun
  • Kollane
  • Must
  • Niisiis
Nahatüüp
Suled
Tippkiirus
31 mph
Eluaeg
40–60 aastat
Kaal
100g - 300g (8.75oz - 10oz)
Kõrgus
31cm - 37cm (12 - 14,5 tolli)

'Isase pikakõrvase öökulli mürtsumishelid on kuulda peaaegu miili kaugusel'



Pika kõrvaga öökull asub koduks nii Põhja-Ameerikas, Euroopas, Aasia osades kui ka Aafrika põhja- ja idaosas, sealhulgas Madagaskaril. Ta pesitseb metsades, kus puud kasvavad lähestikku. Pikkkõrvaga öökullid jahivad öösel hiiri, nahkhiiri ja muid väikeloomi. Nende öökullide tiibade siruulatus võib ulatuda kuni 39 tolli ja nad võivad elada peaaegu 30-aastaseks. Isased ja emased pikakarvalised öökullid erinevad mitmel viisil, millest üks on selgelt väljendunud helides, mida nad paaritumiskõnes teevad. Lugege selle põneva looma kohta lisateavet.



Uskumatud pika kõrvaga öökullide faktid

• Tehes tihedatest metsadest oma kodu, on neil öökullidel lapsedpesad, mille teised linnud on hüljanud.
• Nad kasutavad omasuurepärane kuulmismeelöösel saaklooma jahtima, sageli jahimaal avatud maal.
• Beebi pikakarvalised öökullidei saa lennata enne, kui nad on 35 päeva vanad.

Pika kõrvaga öökulli teaduslik nimi

Pikk-kõrvakullil, mida mõnikord nimetatakse harilikuks või põhjapoolseks pikakarvaliseks öökulliks, on teaduslik nimiAsi on selles et, mis on ladina päritolu. Selle klass on Aves ja see kuulub Strigidae perekonda.



Pika kõrvaga öökulli välimus

Pika kõrvaga öökullil on pruunide ja hallide sulgede segu, mis voolavad vertikaalselt, peas seisavad kaks kõrvatupu. Kuid vaatamata nimele pole need kõrvakimbud tegelikult öökulli kõrvad, need on lihtsalt mustade sulgede kimbud. Selle kõrvad asuvad pea külgedel.

Pika kõrvaga öökulli silmad on kas oranžid või kollased ja tal on must nokk. Selle jalad on kaetud õhukese heledate sulgede kihiga.

See öökull liigitatakse keskmise suurusega oma õhukese keha tõttu, mille pikkus võib olla 13–16 tolli, mis on veidi kõrgem kui keeglitõmm. Tavaliselt on emased pikakarvalised öökullid suuremad kui isased, kaaludes keskmiselt 10 untsi (kahe pesapalli kaal) kuni isase keskmise 8,75 untsi (veidi vähem kui purgitäis suppi).



Selle öökulli tiibade siruulatus võib ulatuda 39 tollini. Niisiis, kui panete 18 golfiteed maapinnale, otsiksite selle öökulli tiibade ligikaudset laiust, kui need levivad. Tema tiivad on tegelikult nii laiad, et see öökull peab oksal istudes nad seljal üksteise kohal ristama. Pole ime, et nad suudavad lennata nii kiiresti kui 31 miili tunnis!

Pika kõrvaga öökullide käitumine

Pikakarvalised öökullid on suurema osa aastast vaiksed, välja arvatud paaritumisajal, mil nad teevad palju mürtsumist. Isased teevad rohkem kui 200 heli, mis on peamiselt madala heliga, samas kui emase kõne tuleb välja palju kõrgema helina. Isase helid ulatuvad lühikesest vingumisest või vilest kuni sügava oigava helini. Selle öökulli kõne võib kõlada nagu kriuks, kassi mjäu, kriuks ja isegi koor. Nii nagu inimkõnes, on ka igal öökullikutsel oma tähendus. Mis sa arvad, mis öökullidele meeldib rääkida?

Selle öökulli õhuke keha aitab teda kiskjate eest kaitsta. Puus istudes tõmbab pika kõrvaga öökull oma suled sisse, nii et nad oleksid tema keha suhtes lamedad ja sirutuksid täies pikkuses välja. Selles asendis ja oma tumeda värvusega võib kiskjad seda eksitada suure puuoksaga.

Öökullid on teadaolevalt üksikud loomad. Kuid kui nad kokku kogunevad, nimetatakse fraktsiooni parlamendiks. Need linnud on häbelikud ja neile meeldib kui vähegi võimalik peidus olla.

Pika kõrvaga öökulli elupaik

Pikakarvalised öökullid elavad kogu maailmas, sealhulgas Põhja-Ameerikas, Euroopas, Aasia osades, samuti Aafrika põhja- ja idaosas. Lisaks elavad Madagaskaril mõned nende öökullide alamliigid. Pikkkõrvaga öökull vajab ellujäämiseks parasvöötme kliimat.

Täpsemalt elavad need öökullid suurtes metsades, väiksemates puudesaludes, märgalade ja soode ümbruses võsastikes ning rohumaadel. Nad eelistavad pesitseda piirkondades, kus puud on tihedalt kokku pandud, et kaitsta neid kiskjate eest. Kuid kui need öökullid jahivad, lendavad nad saaklooma otsides mööda rohttaimi.

Mõned pika kõrvaga öökullid rändavad külma ilmaga lõunasse. Näiteks Kanada lõunaosas või Ameerika Ühendriikide põhjaosas elavad öökullid lendavad enne külmade ilmade saabumist sügisel Mehhikosse lõunasse. Teadlased teavad neid fakte, sest nad on aastate jooksul jälginud nende öökullide populatsioone ja nende liikumist.

Pika kõrvaga öökullide populatsioon

Pikk-öökullide ametlik kaitsestaatus on Vähim mure . Kuigi maapinna puhastamise ja ehitamise tõttu on elupaikade kadu mõjutanud tema populatsiooni, on see endiselt stabiilne. Kuna need öökullid suudavad nii hästi peidus püsida, ei tea teadlased kindlalt, kui palju neid maailmas on. Hinnanguliselt on neid öökulleid aga umbes 50 000.

Pikkkõrvade öökulli dieet

Pika kõrvaga öökullil on suurepärane kuulmine ja nägemine ning ta kasutab neid meeli pimedas jahipidamiseks. Nad lendavad madalale maapinnale ja kuulavad näriliste tegevust, et saaksid kõik leitud saagid kiiresti kinni püüda. Nende tiibade otsad on kammi hambad, mis aitavad neil neid müra tekitamata liigutada. Nad on tõelised röövlinnud.

Pika kõrvaga öökullid jahivad hiired , voles, vitsad , väikesed linnud , väikesed maod , nahkhiired ja mõnikord putukad . Nad on kiskjad nagu enamik teisi öökullid ja neelavad oma saagi tervelt alla. Pole selge, kuidas need öökullid vett võtavad, kuid söödavate loomade sees olevatest vedelikest võib neid saada piisavalt.

Kauakõrvkullide kiskjad ja ohud

Mitmed pika kõrvaga öökulli kiskjad on suuremad öökullid, sealhulgas suur-sarv-öökull, varjatud öökullid ja kotkakullid. Teiste kiskjate hulka kuuluvad punase sabaga kullid, kuldsed kotkad , põhjapoolsed käpikud ja peregrine pistrikud .

Pika kõrvaga öökullide imikud satuvad mõnikord saagiks kährikud , pullimaod, Ameerika varesed ja portsud .

Täisekasvanud pika kõrvaga öökullid võib puu otsa ajada ja rünnata eelpool nimetatud kiskjate poolt. Nad on väiksemad ja õhemad kui paljud kiskjad, mis muudab nende allutamise lihtsamaks.

Mõnikord ähvardatakse beebi pikakarvalisi öökullisid juba pesas olles. Kährik või pullimao võib pesale läheneda, püüdes öökull haarata, ning ema ja isa öökull klapivad kiskjaga tiivad või lendavad alla, et oma öökullide imikuid kaitsta. Mõnel juhul löövad kiskja piirkonnast eemale tõrjumiseks võitlusse ka teised lähedal asuva pesaga öökullid. Kui kiskja näeb, et see on arvukam, annab ta tõenäoliselt alla ja läheb ära.

Pika kõrvaga öökullide paljunemine, imikud ja eluiga

Selle öökulli paaritusperiood kestab veebruarist juulini. Isane pikakarvaline öökull lendab üle pesitsuspiirkonna ning teeb emase ligimeelitamiseks mitmesuguseid kõnesid ja helisid. Samuti võib see sooritada huvitavaid lendamistoiminguid, et äratada teiste kaaslast otsivate isaste tähelepanu. Need öökullid on monogaamsed ja neil on lapsi kord aastas. Kui kuulete kunagi öökulli kõnet ühest piirkonnast ja teist öökulli kõnet teisest suunast, on tõenäoliselt tegemist monogaamse mees- ja naispaariga, kes suhtlevad omavahel.

Üks huvitavamaid fakte pikakarvaliste öökullide kohta on see, et nad ei ehita oma pesa. Selle asemel hõivavad nad öökullide ja muude lindude hüljatud pesad. Mõnikord elavad nad oravate mahajäetud vanas pesas, mida nimetatakse dreyks.

Emased võivad pesas muneda 2–10 muna, kuid sidurina tuntud rühm sisaldab tavaliselt 5 või 6 muna. Selle asemel, et muneda kõik munad korraga, muneb emane umbes iga kahe päeva tagant uue muna. Iga muna on veidi üle 1 tolli pikk ja säravvalge, läikiva kestaga. Emane öökull istub päeval munadel katkematult, samal ajal võtab öösel jahipidamiseks veidi aega.

Munad kooruvad 25–30 päevaga. Äsja koorunud öökull on kaetud valgete sulgedega, kutsutud maha ja silmad on kinni. See on siis, kui nad on kiskjate suhtes kõige haavatavamad. Öökull on umbes kaks nädalat peamine hooldaja ja seejärel võtab üle isakull. Ta toob toitu emale ja tema imikutele, kes on tuntud ka kui tibud või öökullid. Tibud söövad väikseid asju nagu ussid ja putukad, siis söövad suuremaks saagiks suurema saagi.

Kui tibud on 21 päeva vanad, lahkuvad nad pesast, kuid ei ole võimelised lendama. Selles etapis nimetatakse neid oksteks, sest nad istuvad pesa ümbruses okstel, saades siiski isakullilt toitu. 35 päeva vanuseks saades saavad beebid lühikestel vahemaadel lennata. Nad harjutavad jahti ja väikese saagi püüdmist, et valmistuda enda eest hoolitsemiseks. Umbes 11 nädala jooksul saavad öökullid iseseisvalt elada.

Pika kõrvaga öökulli eluiga võib sõltuvalt tema tugevusest ja tervisest olla vahemikus 10–30 aastat, kuid keskmine eluiga on 11 aastat. Vanim pika kõrvaga öökull pääses looduses 27-aastaseks, 9-kuuseks.

Öökullidel võivad tekkida mõned samad hingamisteede vaevused kui paljudel teist tüüpi lindudel. Trihhomonoos ja aspergilloos on kaks näidet.

Vaata kõiki 20 loomad, mis algavad tähega L

Huvitavad Artiklid