Pringel



Pringli teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik
Animalia
Varjupaik
Chordata
Klass
Imetajad
Tellimus
Artiodactyla
Perekond
Phocoenidae

Pringli kaitse seisund:

Vähim mure

Pringli asukoht:

Euroopa
Põhja-Ameerika
Ookean

Pringli faktid

Saak
Kalmaarid, kalad, kaheksajalad ja koorikloomad
Noore nimi
Kutsikad, vasikad
Grupikäitumine
  • Sotsiaalne
Hinnanguline populatsiooni suurus
840 000
Suurim oht
Kutselised kalavõrgud, veereostus ja mürasaaste
Kõige eristavam omadus
Kolmnurkne seljauim, ümardatud pea
Muud nimed)
Puffin Pig
Rasedusaeg
10–11 kuud
Elupaik
Lahed, suudmealad, ookeanid, sadamad, fjordid ja jõed
Kiskjad
Orkad, suured haid ja delfiinid
Dieet
Kiskja
Keskmine pesakonna suurus
Üks
Elustiil
  • Päev ja öö
Üldnimi
Pringel
Liikide arv
7
Asukoht
Alaska, USA idaosa, Gröönimaa, Lääne-Aafrika ja Lääne-Euroopa ranniku lähedal
Loosung
Üllataval kombel mitte delfiin!

Pringli füüsilised omadused

Nahatüüp
Juuksed
Tippkiirus
34 mph
Eluaeg
Varieerub liigiti
Kaal
110–490 naela.
Pikkus
4'7 '- 7'7'
Seksuaalse küpsuse vanus
2-8 aastat
Võõrutamise vanus
7–24 kuud

Pringel suudab ujuda nii kiiresti kui 34 miili tunnis!



Pringliliike on seitse ja neid eksitakse sageli delfiinide nime all. Need imetajad elavad paljudes maailma piirkondades jõgedes, suudmetes ja lahesoppides. Pringel võib sukelduda ookeani sügavustesse üle 600 jala. Pringlid suhtlevad omavahel vilede ja klõpsude seerias.



Huvitavad Artiklid